La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya farà de mediadora per desencallar el conflicte d'Al Huda
La proposta s'ha donat a conèixer després d'una reunió que s'ha celebrat aquest dilluns a l'Ajuntament
La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya farà de mediadora per desencallar el conflicte d'Al Huda amb l'Ajuntament. Així ho han traslladat l'alcalde, Josep Monràs, i Mohamed El Gahidouni El Morabet, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, després d'una reunió celebrada aquest matí al consistori molletà.
"Des de la nostra responsabilitat, hem iniciat una altra vegada un altre intent per veure si podem aportar un gra de sorra a aquest conflicte i trobar entre tots una solució i parar, sobretot, aquest canvi de rumb en les maneres de manifestació", deia el president de la Unió de Comunitats Islàmiques en acabar la reunió.
En aquest sentit, El Gahidouni ha volgut mostrar el seu suport a l'alcalde Monràs després de les darreres concentracions de la comunitat Al Huda davant el seu domicili particular: "Hem deixat avui molt clar que hem de respectar com a ciutadans els domicilis personals, perquè és un conflicte de legalitat, de no poder tenir un permís d'activitat per obrir un lloc de culte, que no té res a veure amb una residència personal. No podem causar cap molèstia tant als familiars de l'alcalde com a la resta de veïns de la zona", apuntava i feia una crida als membres de la comunitat a manifestar-se, però en "el lloc adequat, que és l'Ajuntament de la ciutat", afegia.
Així mateix, en la trobada amb l'alcalde s'han posat sobre la taula possibles solucions per desencallar el conflicte amb la comunitat musulmana de Mollet: "Avui hem parlat de diverses propostes i ens falta parlar amb els membres de la comunitat per veure la seva viabilitat", deia El Gahidouni, tot afirmant que les propostes plantejades poden "donar un gir molt important a aquesta crisi, però, sempre que la comunitat Al Huda accepti el que hem estudiat avui amb l'Ajuntament".
De moment es desconeixen quines són aquestes solucions. Tampoc es té data per la trobada amb Al Huda.
Predisposició de l'Ajuntament per trobar solucions
Per la seva banda, l'alcalde Josep Monràs, ha agraït a la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya la seva predisposició a ajudar-los a trobar una solució i ha recordat: "Aquest no és un conflicte personal, és un conflicte de legalitat i no perquè ho digui l'alcalde, sinó perquè hi ha resolucions administratives i judicials que diuen clarament que l'Ajuntament està actuant correctament. Per tant, no podem vulnerar el que significa una norma de legalitat".
Així mateix, Monràs ha apuntat que "hi ha una part molt important d'aquest conflicte que és la maca d'informació per bona part del col·lectiu" i ha afirmat tenir "absoluta predisposició" per trobar solucions, però, que per fer-ho hi ha d'haver la voluntat de les parts.
Segons el batlle, no hi hauria hagut cap mena de comunicació: "Fa setmanes i mesos, que a pesar de les concentracions, han estat incapaços de dir-nos de parlar per solucionar el conflicte i no solament això, sinó que han fet aquest pas deplorable", lamentava Monràs qui considera que amb aquestes concentracions davant el seu domicili "han vulnerat els principis de convivència i aquests principis de convivència generen conflictes socials".
Per altra banda, respecte al posicionament de Mollet en Comú i Ara Mollet ERC, Monràs ha recalcat: "Aquest és un tema urbanístic. No és la voluntat d'una persona o una altra. És un tema que s'ha aprovat en el plenari municipal i que, si no recordo malament, els comuns van aprovar", deia.
Tanmateix, Monràs ha asseverat que respecta la decisió d'aquests partits, però, que no és la decisió del govern: "Ells permetrien obrir centres de culte en els baixos dels edificis de la ciutat, jo no estic a favor d'aquesta posició per la problemàtica que pugui generar amb els veïns que viuen a sobre d'un centre de culte, sigui quin sigui".