Mollet amb Cuba omple el Mercat Vell amb un nou cicle de cinema cubà

El film 'Herencia' va protagonitzar la sessió inaugural de la 14a edició del cicle

Societat

Mollet amb Cuba omple el Mercat Vell amb un nou cicle de cinema cubà
Mollet amb Cuba omple el Mercat Vell amb un nou cicle de cinema cubà

El Mercat Vell de Mollet del Vallès va acollir dissabte la inauguració del 14è Cicle de Cinema Cubà de Mollet, organitzat per Mollet amb Cuba, que va aconseguir un ple a la sala.

El cicle va iniciar-se amb la projecció del documental "Herència", amb la presència de la seva directora Ana Hurtado, del personal del Consolat General de Cuba a Barcelona, de l'eurodiputat d'Unidas Podemos Manu Pineda, membres de Mollet amb Cuba i nombroses cubanes i cubans residents a la zona.

Aquesta és la primera projecció, aquest 2022, d'aquest documental, que reflecteix el mestissatge present a Cuba. "Històries de vides i personatges que mentre viuen la seva cubania porten alhora un patrimoni cultural ric, antic i que ve de lluny. La música és el canal per transgredir, per traspassar, per arribar a diferents aspectes de la societat i de la vida quotidiana", s'indica a la seva presentació.

A més del d'Ana Hurtado, el cicle presentarà un altre documental: La guerra contra Cuba,  d'Oliver Stone, que es projectarà el 19 de febrer. El cicle també oferirà el llargmetratge de ficció Conducta, d'Ernesto Daranas, el 19 març.

Edicions locals