Mollet en Comú denuncia l'exclusió de la gent gran dels serveis bancaris

La formació presentarà una moció al ple d'aquest mes de gener

Societat

Mollet en Comú denuncia l'exclusió de la gent gran dels serveis bancaris
Mollet en Comú denuncia l'exclusió de la gent gran dels serveis bancaris

Mollet en Comú presentarà al ple de gener una moció per denunciar la "discriminació" contra els col·lectius no digitalitzats i especialment la gent gran que suposa el tancament d'oficines bancàries i la digitalització dels serveis.

Segons Mollet en Comú, en els últims temps, els processos de reorganització i automatització bancària han desencadenat un greu empitjorament de l’atenció que aquestes entitats presten als seus usuaris. El tancament d’oficines, la reducció d’horaris d’atenció al client o la negativa a oferir serveis directes, personals i presencials ha deixat sense aquests serveis, de primera necessitat, a moltes poblacions i afecta greument especialment a la gent gran que de vegades no té les habilitats digitals necessàries per adaptar-se al nou funcionament imposat.

La formació considera que tot i que aquest procés de “modernització” s'està donant a tots els sectors per "maximitzar beneficis", el cas més notori cada dia és el de la banca i l’atenció a la gent gran. "És fàcil veure, també a la nostra ciutat, les cues que provoca a les entitats bancàries la reducció de l’atenció presencial o la frustració que pot representar per a una persona major enfrontar-se a un caixer automàtic o a una app", diuen. A tall d’exemple: una campanya llençada fa uns dies a la plataforma change.org titulada “Tinc 78 anys i em sento apartat pels bancs” ha recollit en pocs dies més de 230.000 signatures.

Catalunya en Comú ha volgut denunciar aquesta situació i fa uns mesos es va presentar al Parlament de Catalunya una proposta de resolució per garantir el dret al servei bancari de tota la ciutadania independentment de la localitat on visquin i de les seves habilitats digitals i l’organització emplaça als seus grups municipals a presentar mocions en aquest sentit.

Mollet en Comú ja va presentar una moció denunciant les elevades comissions que començava a imposar la banca. Al proper ple de gener presentarà una moció contra l’exclusió digital i la pèrdua de qualitat dels serveis bancaris. Per a Marina Escribano, portaveu dels comuns a Mollet, “és inadmissible que gent que s’ha passat tota la seva vida lluitant i treballant ara siguin tractats com a ciutadans de segona per la banca. Cal que els governs regulin aquests serveis i garanteixin per llei una bona atenció a tothom”

Edicions locals