Primera festa de Sant Vicenç amb Pau Garcia com a president de la Colla Gegantera

Ostenta el càrrec des de mitjans d'octubre i assumeix el repte amb "il·lusió" i "una mica d'inconsciència"

Cultura

Pau Garcia, president geganters Mollet
Pau Garcia, president geganters Mollet

Sergio Carrillo

Geganter i morat. Participant del Carnamolles i de la Comissió Manyó. Enamorat de la cultura popular i tradicional de la ciutat i amb ganes de dinamitzar. Actor i estudiant de teatre. L'actual president de la Colla Gegantera de Mollet –Pau Garcia– té només 19 anys i afronta aquest cap de setmana la seva primera festa major al capdavant de l'entitat.

El passat 16 d'octubre, la presidència de la Colla Gegantera va canviar de les mans de Juan Carlos Linares a les del Pau Garcia, qui hi accedia al càrrec acompanyat d'Andrea Piña –secretària–, Conxi Morillas –tresorera– i Manuel Cesáreo i Jose Manuel Pareja –vocals–.

El nou cap de colla és molt jove, però ja fa més de 13 que forma part de l'entitat. Hi va entrar el 2008, amb 6 anys, després de convèncer els pares perquè s'hi apuntessin. "Sempre m'havia agradat molt el món dels gegants i volia participar-hi", diu Garcia, alhora que hi afegeix: "De petit sempre havia anat darrere dels gegants i sempre n'he tingut molta passió".

Probablement, a casa el van ajudar a fomentar aquesta passió per la tradició local. El molletà, nascut a finals de juliol, explica que quan no tenia encara un mes de vida els seus pares el van portar a tots els actes de la festa major d'estiu. "D'alguna manera, així em va néixer el cuquet de la festa, dels gegants i de la resta d'entitats", assenyala.

"Sempre m'havia fet il·lusió ser-ne el president"

Abans d'entrar-hi com a president, el Pau Garcia ja formava part de la junta com a vocal, en un mandat "complicat" perquè va tocar gestionar la pandèmia i mesos i mesos d'inactivitat forçada a causa de les restriccions i la situació sanitària.

"A causa de la pandèmia ens hem hagut de reinventar i hem estat fent força treball a les xarxes", diu Garcia. El president també avança que enguany arrencaran un nou projecte cuinat els darrers mesos que consisteix a "fer uns assajos oberts al carrer amb les nostres figures i el grup de gralles i tabals, perquè tothom que vulgui conèixer què fem o qui som pugui apropar-se i provar d'alguna manera el que vol dir ser geganter o gegantera".

Accedir al càrrec "era una cosa que sempre m'havia fet il·lusió, ser el president, i ho vaig agafar amb molt entusiasme i amb moltes ganes", diu el molletà, assegurant que té "més il·lusió que pors", però que potser també hi ha arribat "amb una mica d'inconsciència".

Amb tot, promet continuar treballant amb el mateix objectiu ferm de sempre: "Preservar i mantenir la tradició gegantera a Mollet, que és la funció bàsica de la nostra entitat".

Preservar la salut sense deixar de celebrar la festa major

Pel que fa a la festa major d'hivern, la Colla Gegantera participa i organitza diverses activitats. Tot i la incertesa per si es podrien executar o no, tot fa pensar que els actes programats sí que podran tirar endavant "respectant les mesures sanitàries de mascareta i distàncies", hi referma: "Cal preservar la salut, però no deixar de celebrar i de gaudir de la nostra festa major d'hivern".

Els geganters faran divendres la segona cercavila nocturna La Marinette se'n va de festa (sortida a les 18.30 h a la plaça Prat de la Riba), un acte engegat el 2020 i que és "més desenfadat i que intentem que tingui un caràcter més festiu", diu Garcia. També participaran en la cercavila infantil de dissabte al matí, amb el Moll Fer, la Santa Teca, la Cuca Molla, així com de Castellers i Diables (sortida a les 11.30 h a la rambla Balmes, davant de l'Institut Aiguaviva); també ho faran en l'espectacle de foc del vespre (plaça Prat de la Riba).

Per últim, diumenge organitzaran la 27a Trobada Gegantera de Sant Vicenç, acompanyats dels Gegants de la Pedrera de Barcelona, els Gegants de l’ACF de Sant Feliu de Llobregat, els Geganters de Barberà del Vallès i la Farigoleta, la gegantona de l'escola Can Serra de Barberà del Vallès. De gegants molletans no hi faltaran la Guillema, el Mir, la Mariona, el Vicenç i la Marinette, que tornaran a ballar tots junts pels carrers de Mollet, però també hi serà el gegantó Eloi Xiroi, de l'Escola Bressol Gegants.

Edicions locals