Concentració a Sant Fost en defensa de l'escola catalana

Un centenar de persones, convocades per l'ANC, van mostrar el seu rebuig a la petició d'implantar el 25% de classes en castellà a l'escola Joaquim Abril

Societat

Concentració a Sant Fost en defensa de l'escola catalana
Concentració a Sant Fost en defensa de l'escola catalana

Un centenar de persones convocades per l'ANC van concentrar-se, aquest dimarts al vespre, a la plaça de la Vila de Sant Fost per defensar el model de l'escola catalana i mostrar el seu rebuig a la petició impulsada per Ampa Total -una associació de mares i pares promoguda per Hablemos Español i Convivencia Cívica Catalana- d'implantar el 25% de classes en castellà a l'escola Joaquim Abril.

Durant la concentració membres de l'ANC de Sant Fost van llegir un manifest de rebuig a la petició de l'associació espanyolista, assenyalant que l'objectiu d'aquesta petició no és altre que "acabar amb la immersió lingüística i el model d'escola catalana, un model reconegut internacionalment i que ara està atacat per sentències en castellà de tribunals que fan un ús mínim del català i que no són més que una nova incitació a l'odi", apuntaven des de l'ANC.

"Tots ens sentim atacats per aquest atac, ens tindreu al vostre costat", afegien en el manifest en el qual també van mostrar el seu suport a la direcció de l'escola santfostenca, als docents, a l'alumnat i a les famílies del centre. En el manifest l'ANC també va instar l'Ajuntament i tots els grups municipals a donar suport a l'escola i a l'AFA Joaquim Abril. 

En aquest sentit, durant la concentració d'aquest dimarts davant les portes de l'Ajuntament només van ser-hi presents representants d'ERC-Junts, l'exalcalde i portaveu del grup, Carles Miquel i el regidor Javier Rebollo. La formació ja havia expressat la seva condemna a aquesta petició d'Ampa Total en un comunicat. En canvi, no van assistir-hi ni la regidora del PSC ni els membres de l'equip de govern format per IUSF i Podem. Tampoc van ser-hi representants de l'AFA Joaquim Abril, ni l'equip directiu del centre. Amb tot, sí que van participar de la concentració alguns docents i famílies de l'escola. També va acostar-se a l'acte un membre d'Ampa Total, tot i que ho va fer a distància i va marxar abans de finalitzar la concentració.

Des de Podem, el seu portaveu, Alberto Bastida, es desmarcava de la concentració a través de les xarxes socials apuntant que "tot i ser per rebutjar la sentència, ho fa des d'un espai poc transversal i amb un perfil polític concret".  Bastida recordava també que durant el ple de desembre es van presentar dues mocions de rebuig a la sentència del tribunal, les quals van quedar sobre la taula per ser treballades conjuntament entre tots els grups municipals i afegia: "En el plenari va quedar de manifest l'existència d'una voluntat unànime de defensar l'escola en català".

Per altra banda, l'Associació ecologista La Xopera i l'entitat cultural Tam Fost també han condemnat la creació de l'Ampa Total i han expressat el seu suport a la defensa de la llengua catalana i a l'AFA de l'escola Joaquim Abril.

 

 

 

Edicions locals