Laura Matamoros i José Reyes, guanyadors del concurs de fotografia de Sant Vicenç

Una aurora boreal noruega i la reixa de Can Gomà, immortalitzades pels dos guardonats

Cultura

Els guanyadors del concurs de fotografia de Sant Vicenç
Els guanyadors del concurs de fotografia de Sant Vicenç | S.C.

Sergio Carrillo

Divendres es lliuraven els premis del 27 concurs de fotografia de Sant Vicenç a La Marineta. Com és habitual, l'acte va tenir lloc una setmana abans d'arrencar els actes de la festa major d'hivern. En aquest cas, els grans triomfadors van ser Laura Matamoros Reyes (molletana) i José Reyes Belzunce (veí de Sant Boi de Llobregat.

La molletana va ser la guanyadora de la temàtica lliure, amb un premi de 250 euros i un diploma per la instantània anomenada Pau. Matamoros explicava en finalitzar el lliurament de premis que la imatge la va fer en un viatge a Tromsø (Noruega) a una temperatura de 13 graus negatius. "Va ser difícil, però ho vaig aconseguir", deia Matamoros, satisfeta per haver pogut la fotografia així com per haver-ne estat reconeguda: "És un honor, perquè hi participa bastant gent".

Pel que fa a la foto, recordava que la va fer "en una nit estrellada amb una mica d'aurores boreals verdes i amb la muntanya una mica nevada, perquè era octubre i ja començava a nevar". Matamoros creu que precisament les aurores boreals en si són el que més han cridat l'atenció del seu treball, "perquè són màgiques i transmeten molta pau", diu, deixant clar el motiu del nom amb què l'ha titulat.

Laura Matamoros amb la seva fotografia premiada, 'Pau' | S.C.

Quant a l'altre guanyador, el santboià, que ja acostuma a participar en concursos fotogràfics d'arreu i va aprofitar l'ocasió per visitar Mollet, va véncer en la categoria Mollet i va endur-se un premi de 300 euros i un diploma per Rejas de Can Gomà. Malgrat que també podia presentar-se amb imatges que res tinguessin a veure amb la ciutat, dins de la categoria lliure, va decidir trepitjar el terreny. "No coneixia Mollet, era la primera vegada que venia. Hi vaig venir un dissabte al matí i realment em va sorprendre la ciutat", apuntava Reyes.

La tasca consistia a voltar per la ciutat i "mirar què era el més fotogènic", per tal d'immortalitzar-ho. La reixa de Can Gomà li va "impressionar" i aviat va trobar que l'havia de fotografiar i presentar-la sense color. "Ja la vaig visualitzar en blanc-i-negre tot i que la vaig fer en color. Vaig trobar que enfosquint-la d'un costat i deixant-hi un llum lateral i un reflex, podria cridar l'atenció", detallava.

José Reyes amb la seva instantània guanyadora, 'Rejas de Can Gomà' | S.C.

Els altres dos premiats del concurs van ser els molletans Rubén Gaona Luque (Reflejos) i Laura Griera Vila (La Remei es jubila), segon i tercer premi de la categoria Mollet respectivament, enduent-se 200 euros Gaona i 150 euros Griera, així com sengles diplomes.

Una mostra amb "molta qualitat"

En total, enguany s'hi han presentat 202 fotografies de 51 autors i autores de Mollet del Vallès i d’arreu de l'Estat i l'exposició estarà a La Marineta fins al 31 de gener. Posteriorment, s'exposarà en altres centres cívics de la ciutat.

La regidora de Cultura, Mercè Pérez, es mostrava molt satisfeta tant per la quantitat com pel nivell de les imatges exposades. "Cada vegada en són més", deia, alhora que asseverava que tenen "molta qualitat fotogràfica".

Exposició de Xus de la Cruz

Pérez també aprofitava per recordar que aquest divendres a les 19 h s'inaugurarà al Museu Abelló una exposició fotogràfica a càrrec de la molletana Xus de la Cruz, "assídua participant del concurs de Sant Vicenç", recordava la regidora, així com guanyadora de diversos premis.

La mostra estarà exposada al Racó de l’Artista i porta per nom La ciutat de les formigues.

Les quatre imatges guanyadores

'Pau' | Laura Matamoros Reyes
'Rejas de Can Gomà' | José Reyes Belzunce
'Reflejos' | Rubén Gaona Luque
'La Remei es jubila' | Laura Griera Vila

 

Edicions locals