Sant Vicenç agermana la cultura popular

Dissabte al matí hi haurà una cercavila infantil i al vespre serà el torn del correfoc i de l'espectacle de Diables i companyia

Cultura

Il·lustració: Pau Farell
Il·lustració: Pau Farell

La unió fa la força. Aquest és un missatge que les entitats de cultura popular han anat repetint els darrers mesos. La jornada de cultura popular als Col·legis Nous de la passada festa d'estiu va estrènyer encara més vincles entre aquestes entitats que, si bé ja fa anys que col·laboren plegades en molts actes, ara refermen que la germanor és més gran, i així es podrà percebre per Sant Vicenç.

Dissabte a partir de les 11.30 h (amb sortida de la rambla Balmes, davant de l'Institut Aiguaviva), engegarà la tradicional cercavila infantil, que comptarà amb la Cuca Molla, la Santa Teca (Morats), el Moll Fer (Torrats), els Castellers, els Diables i la Colla Gegantera. La gresca els portarà fins a Prat de la Riba, on tindran lloc els balls de lluïment i balls conjunts i on els castellers estan valorant si fer algun pilar.

Al vespre serà el torn del foc. "Les bèsties de l'infern fa dos anys que es preparen per Sant Vicenç, i no pot faltar la calor en aquest hivern tan fred", diuen els Diables molletans, qui faran amb el Moll Fer un correfoc a les 21 h de la plaça Catalunya fins a Prat de la Riba, on tindrà lloc l'espectacle de foc amb la participació de totes les entitats participants de la cercavila matinal –a excepció de la Cuca Mollet–. En aquest cas, els castellers sí que faran un pilar caminant des de Gaietà Ventalló fins al centre de la plaça, i un altre d'estàtic.

Trobada gegantera

Els geganters, a banda, han preparat dos actes més. Aquest divendres a les 18.30 h (Prat de la Riba) serà la segona cercavila nocturna La Marinette se'n va de festa i diumenge organitzaran la 27a Trobada Gegantera de Sant Vicenç, acompanyats dels Gegants de la Pedrera de Barcelona, els Gegants de l’ACF de Sant Feliu de Llobregat, els Geganters de Barberà i la gegantona de l'escola Can Serra de Barberà. No hi faltaran la Guillema, el Mir, la Mariona, el Vicenç i la Marinette, però també hi serà el gegantó Eloi Xiroi, de l'Escola Bressol Gegants.

Edicions locals