Les missions populars de Mollet, al 'Notes'

El 37è es presenta aquest dissabte al migdia a la Sala Fiveller i tindrà continuïtat amb un cicle de xerrades a l'Ateneu Gran

Cultura

Les missions populars de Mollet, al 'Notes'
Les missions populars de Mollet, al 'Notes'

Aquest dissabte a les 12.30 h, l'Ajuntament de Mollet i el Centre d'Estudis Molletans (CEM) presentaran a la Sala Fiveller la 37a edició de la revista Notes, un volum encapçalat per una imatge feta a la dècada dels 50 i que mostra la vista des del campanar de l'església de Sant Vicenç, a Can Gomà al fons. La revista es podrà comprar en la presentació així com al Museu Abelló, però alhora es pot consultar en línia des del web del consistori.

A l’acte hi assistiran l’alcalde de Mollet i president del CEM, Josep Monràs, el bisbe de Terrassa, Mns. Salvador Cristau, el rector de la parròquia de Sant Vicenç, mossèn David Abadías, i el director del CEM, Jordi Bertran.
 
La historiadora Judith Armiño és una de les protagonistes d'aquest Notes, després d'haver escrit el primer dels articles de la revista –Les missions populars a Mollet del Vallès (1742-1999)– i que ampliarà dilluns (18 h) en una xerrada a l'Ateneu Gran.

No serà l'únic article del qual se'n parlarà en aquest cicle de xerrades anomenat Parlem de Mollet, posem veu als escrits, que arrencarà mitja hora abans de l'acte d'Armiño amb la presentació institucional a càrrec de la regidora de Gent Gran, Ana M. Díaz, i que fins a finals de febrer comptarà amb quatre sessions més; totes seran dilluns a les 18 h.

El 31 de gener, l'exalcaldessa i exconsellera Montserrat Tura desgranarà l'article que ha publicat a la revista que es presenta dissabte sobre el seu oncle assassinat en un camp nazi: Joan Tura Ros (1912-1941) el pagès estudiós i diligent que morí a Mauthausen. Un cruel camí, una fonda absència.

La filòloga Glòria Arimon recordarà el 7 de febrer la llibreria la Casa Blava, de la qual n'ha escrit un text –La Casa Blava (Mollet del Vallès, 1958-2006), una llibreria de conte explicada des de dins– per al Notes conjuntament amb Montserrat Ros.

El 14 de febrer, es posarà el focus en l'evolució de la ciutat, amb el Jaume Noró compartint l'article Textos testimoni d’una època, el Mollet de 1968. Un poble en plena transformació urbanística.

Per últim, el cicle de xerrades el clourà Glòria Arimon amb La Rosario de Can Gomà, protectora i memòria històrica d'aquest equipament cultural molletà. La Rosario, nascuda a Orce (Granada) va fer de portera durant molts anys d'un dels edificis més emblemàtics de la ciutat: Can Gomà.

A banda d'aquests cinc articles, la revista també compta amb altres articles que parlen del creixement espectacular de la Llagosta en les dècades de 1960-70; de la implicació de Mollet en les planificacions de les Nacions Unides; d'herbes remeieres de la comarca i de l'herbari de Mn. Andreu Malgà (1873-1919); de l'obra Valldeoriolf. Camps vermells, de Joan Abelló i Prat; i dels murals de l'Institut de Mollet.

41ns premis de Ràdio Mollet

El mateix dia de Sant Vicenç, també tindrà lloc la 41a Festa de la Ràdio, que se celebrarà a les 18 h al Centre Cívic de Can Borrell, en un acte en què Ràdio Mollet lliurarà, com és tradicional, els premis Micròfon i Notícia de l’any.

Edicions locals