Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú reclamen a l'alcalde que convoqui un ple sobre l'estat de la ciutat

La sessió extraordinària que el ROM preveu de forma anual no es convoca des del 2014

Política

Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú reclamen a l'alcalde que convoqui un ple sobre l'estat de la ciutat
Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú reclamen a l'alcalde que convoqui un ple sobre l'estat de la ciutat

Els grups municipals d'Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú portaran al pròxim ple municipal una moció per demanar a l’alcalde de Mollet la convocatòria en el període de temps més breu possible de la sessió extraordinària sobre l’estat de la ciutat, tal com estableix l’article 47 bis del Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l’Ajuntament. La sessió no es convoca des del 2014.

L’article 47 bis del Reglament Orgànic Municipal de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, referent a la convocatòria de la sessió extraordinària sobre l’estat de la ciutat estableix que “anualment l’alcaldia, d’acord amb el que estableix l’article 47, convocarà una sessió extraordinària que, amb el nom de debat sobre l’estat de la Ciutat tractarà, exclusivament i en un únic assumpte de l’ordre del dia, els aspectes generals de la situació de la ciutat, sigui en el seu àmbit polític, econòmic o social”.

Amb la seva moció, Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú posen de manifest que l’Alcaldia, tal com determina l’article 47 del ROM, no ha convocat des del dia 3 de novembre de 2014 la sessió extraordinària del Ple sobre l’estat de la ciutat, el que mostra "l’incompliment per part de l’alcalde de les disposicions establertes dins del mateix ROM", apunten.

Els grups signants de la moció consideren que la ciutadania de Mollet, "mitjançant un debat obert, plural, nítid i democràtic ha de poder saber quin és l’estat de la ciutat en totes aquelles polítiques que es duen a terme per part de l’equip de govern de la ciutat i, alhora els grups municipals presents dins d’aquest Ajuntament tenim el dret i el deure de fiscalitzar les polítiques realitzades per part del govern municipal per analitzar l’aplicació de les polítiques públiques del govern municipal i el rumb de la legislatura", apunten. "El Debat sobre l’Estat de la Ciutat ha de permetre identificar les principals línies d’actuació que s’han de seguir durant el darrer tram de la legislatura", conclouen.

Edicions locals