Mollet en Comú i Ara Mollet reclamen fomentar la memòria històrica local

El treball d'un alumne de l'IES Gallecs mostra el poc coneixement sobre la Guerra Civil a Mollet

Política

Mollet en Comú i Ara Mollet reclamen fomentar la memòria històrica local
Mollet en Comú i Ara Mollet reclamen fomentar la memòria històrica local

Els grups municipals Mollet en Comú i Ara Mollet ERC han impulsat conjuntament una moció que demana més accions concretes entorn de la memòria democràtica i antifeixista. La moció és el resultat d'un treball de recerca de secundària que demostrava, a partir d'enquestes en l'àmbit local, un baix coneixement dels fets succeïts a Mollet durant la Guerra Civil.

El treball és obra de Genís Hernández Palau, un estudiant de 2n de Batxillerat de l'Institut Gallecs. L'alumne va decidir fa uns mesos escollir com a temàtica del seu treball de recerca quin era el coneixement dels molletans de la història recent de la seva ciutat entorn de la Guerra Civil i la valoració que feien de la importància i l'esforç que l'administració municipal donava a aquest tema.

L'estudi va ser una enquesta en la qual van participar 193 persones, 156 dels quals residents a Mollet. D'aquest estudi es conclou que hi ha un fort desconeixement de fets fonamentals de la història local a la vegada que una forta valoració positiva de la necessitat de mantenir la memòria d'aquests fets.

A tall d'exemple, un 70% dels enquestats no sabia qui va ser Josep Fortuny, alcalde republicà de Mollet que va ser executat pel franquisme, mentre que un 72% no reconeixia una imatge del monument als bombardejos de Mollet situat a l'entrada del parc de Can Mulà.

D'altra banda, un 81% deia no conèixer cap informació per part de l'Ajuntament sobre la història de la ciutat durant la Guerra Civil a la vegada que un 96% considerava important mantenir la memòria històrica de la ciutat viva.

Edicions locals