S'atura a Mollet el desnonament d'una parella que viu en un pis de l'obra social de la PAH

Està previst que la comitiva judicial i els Mossos d'Esquadra hi tornin el 31 de març

Societat

S'atura a Mollet el desnonament d'una parella que viu en un pis de l'obra social de la PAH
S'atura a Mollet el desnonament d'una parella que viu en un pis de l'obra social de la PAH

La comitiva judicial i els Mossos d'Esquadra han assistit aquest divendres al matí al número 57 del carrer Bernat Metge per efectuar un desnonament, però finalment han decidit posposar-lo almenys fins al 31 de març.

El context ha fet guanyar temps a la família i a la PAH perquè hi busquin solucions. L'habitatge en qüestió tenia un procés de desnonament en marxa, per una execució hipotecària, i la data per a efectuar-lo era aquest matí. Tanmateix, fa unes setmanes que la PAH va saber que hi havia aquest pis buit, del BBVA, i, tenint en compte que tenien una família a l'assemblea "que necessitava un sostre urgentment", van decidir "recuperar-lo per retornar-li la seva funció social". D'aquesta manera, la PAH de Mollet ha reactivat l'Obra Social després de molts anys sense ocupar cap habitatge.

Tenint en compte que l'execució hipotecària i el desnonament no van a nom de la parella que ara habita el pis –sinó a nom d'una família que la PAH desconeix–, des de la PAH confiaven a explicar la situació a la comitiva per aturar el desnonament almenys momentàniament. "S'hauria de tancar l'expedient obert i començar-ne un altre a nom de la gent que hi ha ara", deia el portaveu de la PAH Mollet i Baix Vallès, Juanjo Ramon, mentre esperaven l'arribada de la comitiva judicial i dels Mossos.

Afortunadament, la petició de la PAH ha estat acceptada. Ara arrencarà el camí per regularitzar la situació d'aquesta parella marroquina. "Primer, cal que aconsegueixin empadronar-se aquí. Començarem negociacions amb el BBVA a veure si els fan el lloguer, i si no hi entren, treballarem per activar la Mesa d'Emergència", afirmava Ramon in situ, qui alhora deia que també es volen reunir amb els veïns de l'edifici, "per explicar-los què ha passat, presentar-los la família i presentar-nos com a PAH". La intenció és també "tranquil·litzar una mica els veïns de la finca i intentar que ho entenguin".

Els Mossos han accedit a l'habitatge, però no s'ha efectuat el desnonament

 

Edicions locals