Carles Montllor, campió català de marató, guanya la Cursa de Sant Vicenç

En categoria femenina s’imposa Jèssica Tipán, del Factor Runners

Esports

Carles Montllor, campió català de marató, guanya la Cursa de Sant Vicenç
Carles Montllor, campió català de marató, guanya la Cursa de Sant Vicenç | JLRB

José Luis Rodríguez Beltrán

Carles Montllor, de Lea La Blanca, i Jèssica Tipán, de Factor Runners, han estat els guanyadors de la 28a edició de la Cursa Popular Sant Vicenç i 12è Memorial Jordi Solé Tura. La prova atlètica, organitzada per l'Ajuntament i el CA Mollet, ha tornat a ser presencial amb prop de 800 participants.

Montllor arribava a Mollet amb el cartell de favorit després de guanyar el 2021 el Campionat de Catalunya de marató. A més, feia dues setmanes havia guanyat la Mitja de Sitges. A Mollet, Montllor va ser el més ràpid i va agafar el primer lloc als pocs quilòmetres. L'atleta sabadellenc va imposar-se amb un temps de 32 minuts i 28 segons, i un minut de marge amb el segon, Josep Díaz, del Runners Espanyol. El podi s'ha completat amb Juan Miguel López, del Lleida. "El 2021 va ser un gran any, però aquest tinc reptes més ambiciosos. En uns mesos tenim el Campionat d'Espanya de marató i al juny voldria intentar guanyar l'or del de 50 km, que l'any passat vaig ser tercer", deia en acabar la cursa Montllor, que després de celebrar el triomf de 10km va fer 10 km més d'entrenament.

En categoria femenina, Tipán, que és una habitual de les curses de muntanya, ha guanyat amb un temps de 39 minuts i 10 segons, gairebé dos minuts menys que la segona, Ana Belén Garcia, del Fisio Granollers. Tercera va ser Mariona Soler, de Corredors. "Mollet té un gran recorregut, que m'ha agradat moltíssim. Vinc de curses de muntanya i s'agraeix un circuit com aquest", explicava la guanyadora.

En la cursa de 5 km, els guanyadors han estat Pablo Colao, del CA Mollet, amb 15 minuts i 52 segons; i Inna Lebedieva.

Edicions locals