La Mitja Montornès del 27 de març posa un límit de 2.000 participants

El Club Atletisme preveu obrir inscripcions la primera setmana de febrer

Esports

Montornès del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

La Mitja Montornès tindrà lloc el pròxim 27 de març i el Club Atletisme Montornès –organitzador de la prova– ha decidit posar un límit de 2.000 participants, entre la prova de 21 km i la curta, de 6 km. La situació pandèmica de la Covid-19 segueix afectant la normalitat de les curses populars i això ha fet que el nombre d'inscripcions màxim sigui més baix que en edicions passades.

La Mitja de Montornès no se celebra des del 2019 i des d'aleshores ha anat endarrerint la prova fins a tres vegades. El darrer cop que es va ajornar va ser a la tardor del 2021. Això ha fet que encara no s'hagin obert les inscripcions, però segons assegura el Club d'Atletisme, la previsió és que s'obrin els 2.000 dorsals disponibles la primera setmana de febrer. Això sí, d'aquests, n'hi ha mig miler de dorsals que estan reservats a les inscripcions fetes de l'any 2020.

Suspesa la Mini
La cursa Mini de la Mitja Montornès no se celebrarà el 2022. L'organització de la prova ha decidit no celebrar la cursa infantil per l'actual situació de la Covid-19. Aquesta cursa era habitual el dia abans de la cursa.

Inici del programa de 6 km
Com és habitual, les persones que vulguin participar en la prova dels 6 km es podran preparar amb el programa d’entrenaments impulsat pel mateix club i la regidoria de Polítiques d’Igualtat del Consistori. Amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva i el compromís de la societat envers la igualtat de gènere, entre el 18 de gener i el 26 de març, les dones i homes majors de 14 anys interessades podran sumar-se a les sessions preparatòries per córrer la cursa dels 6 km. El preu de la inscripció és de 19 euros i inclou la participació en els entrenaments i el dorsal per a la cursa. Les classes seran a càrrec d’entrenadors especialitzats i tindran lloc cada dimarts i dijous, de 17.30 a 18.30 h, a les pistes municipals d’atletisme del CEM Les Vernedes. Les persones que participin en l’activitat rebran una samarreta tècnica que podran dur el dia de la prova.

Edicions locals