El ple de Mollet vota a favor de la reforma laboral

Durant la sessió també es van aprovar mocions sobre el cànon català de residus, salut mental i el comissari Villarejo

Política

El ple de Mollet vota a favor de la reforma laboral
El ple de Mollet vota a favor de la reforma laboral

El ple de l'Ajuntament de Mollet va aprovar dilluns una moció de suport a la reforma laboral presentada pel Govern de l'Estat del PSOE i Podemos, una reforma que es preveu votar al Congrés aquest dijous.

Segons la moció presentada pels grups del PSC i Podem Mollet, la reforma servirà per impulsar la creació d'ocupació estable i de qualitat per aturar la precarietat i la desocupació al país. "Potenciarà la contractació indefinida davant de la temporalitat a través del contracte indefinit i fomentarà el contracte fix discontinu", exposa la moció que fa ser defensada pel socialista, Raúl Broto, qui també destacava la recuperació de "la negociació col·lectiva per augmentar els drets dels empleats".

La moció va comptar amb el suport de Mollet en Comú. ERC va votar-hi en contra perquè, tot i reconèixer alguns aspectes positius, "són insuficients pel que demana la classe treballadora". Cs i Junts s'hi van abstenir perquè el text –que el Congrés ha de votar aquest dijous– encara estava en negociació.

Cànon de residus

El ple també va aprovar una moció en defensa del cànon de residus català presentada per Ara Mollet ERC MES. La proposta considera que tal com està plantejada la Ley de Residuos y Suelos Contaminados para una Economía Circular, que s'està tramitant al Congrés, es posa en risc el model català del cànon de residus implantat el 2004 i que, segons la regidora d'Ara Mollet ERC MES, Marta Vilaret, "ha ajudat al fet que la taxa de recollida selectiva a Catalunya sigui més alta que la mitjana de l'Estat". Segons Vilaret, l'articulat actual de la llei, que proposa substituir el cànon per un impost estatal, és "recentralitzador. L'Estat ha de prendre mesures per impulsar la recollida selectiva, però que s'apliqui a aquelles comunitats on no hi ha un impost, i no de manera homogènia perquè pot penalitzar els territoris on ja fa anys que s'hi està treballant", concloïa Vilaret, qui demanava "respecte a l'autonomia tributària i a la gestió dels residus a Catalunya". La moció va tirar endavant amb el vot a favor de Mollet en Comú i Junts per Mollet, l'abstenció del PSC i el no de Cs Mollet. 

D'altra banda, el ple també va aprovar una moció presentada per Junts per Mollet per sol·licitar una comissió d'investigació al Congrés per investigar la relació entre l'imam de Ripoll i els serveis secrets espanyols en el marc dels atemptats de Barcelona i Cambrils. La moció demana que s'investiguin les declaracions fetes pel comissari Villarejo. La moció va tirar endavant gràcies al suport d'Ara Mollet ERC MES i Mollet en Comú, i les abstencions de PSC, Podem i Cs, els quals, tot i compartir l'esperit de demanda de transparència en la qüestió, no van voler donar credibilitat a les acusacions de Villarejo.

En matèria de salut, el ple va aprovar per unanimitat una moció presentada per Mollet en Comú que demanava al govern local estudiar la possibilitat de la creació d’Unitats Locals per a la millora de la salut mental d’adolescents i joves i desenvolupar les competències municipals en matèria de promoció de la salut per tal de treballar en la prevenció i detecció de problemes de salut mental entre la població. La moció també demanava a la Generalitat més recursos destinats als àmbits socioeducatius per enfortir l’atenció a la salut mental.

Edicions locals