Trobada dels municipis de l'Arc Metropolità amb el vicepresident Puigneró per reclamar més inversions en mobilitat

Durant la reunió també es va posar de manifest la necessitat d’abordar conjuntament polítiques en matèria d’ordenació de sòl i d’habitatge

Política

Trobada dels municipis de l'Arc Metropolità amb el vicepresident Puigneró per reclamar més inversions en mobilitat
Trobada dels municipis de l'Arc Metropolità amb el vicepresident Puigneró per reclamar més inversions en mobilitat | Aj. Sabadell

L’Arc Metropolità es reunia dijous de la setmana passada amb el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró. Durant la trobada, l'Associació va poder exposar els seus objectius i àmbits de treball dins la voluntat de reforçar la veu dels municipis de la segona corona en la presa de decisions i en la planificació tant de la Regió Metropolitana com del conjunt del territori.

En la reunió es va abordar la necessitat d’inversions ferroviàries com també a la xarxa viària que permetin millorar i garantir la mobilitat de persones i mercaderies tant entre els municipis que integren l’arc metropolità com amb els principals centres d’activitat i infraestructures del territori com serien l’Aeroport del Prat, el Port de Barcelona o les estacions de Sants o la Sagrera.
 
Així mateix, es va posar de manifest la necessitat d’abordar conjuntament polítiques en matèria d’ordenació de sòl i d’habitatge que aportin solucions globals a qüestions com l’envelliment del parc d’habitatges, les tensions socials derivades d’aquesta situació o la necessitat de disposar de pisos a preu assequible amb les condicions d’accessibilitat i eficiència energètica mínimament exigibles.
 
L’alcaldessa i presidenta de l’Associació de l’Arc Metropolità, Marta Farrés, va valorar positivament la reunió, afirmant que “per a nosaltres és important presentar-nos conjuntament davant les institucions. Òbviament, cada municipi té la seva realitat, però hi ha molts àmbits en què les polítiques només tindran sentit i un efecte real en la ciutadania si les abordem de manera coordinada”.
 
Per la seva banda, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, va exposar al final de la reunió que “és important que els municipis expliquin de primera mà a la Generalitat quines són les nostres preocupacions en la mobilitat, les infraestructures i les polítiques d’habitatge”.
 
Així mateix, Monràs va recordar la importància de l’Arc Metropolità com una “potència econòmica que treballa per afavorir que els polígons industrials siguin uns entorns competitius i amb bones comunicacions”.

La trobada va comptar amb la participació de representants de l’Arc Metropolità, encapçalats per l’alcaldessa de Sabadell i presidenta de l’entitat, Marta Farrés. A la reunió també van prendre part el secretari general del departament, Ricard Font; el secretari d'Estratègia, Informació i Coordinació Territorial, Xavier Fornells; el secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín; la directora de l'Incasòl, Mercè Conesa; el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra; la directora dels Serveis Territorials del departament a Barcelona, Maria Mercè Santmartí; els vicepresidents de l’Associació de l’Arc Metropolità, Xavier Fonollosa i Pere Regull, i diversos alcaldes com Josep Monràs, alcalde Mollet del Vallès, alcaldesses i representants municipals.
 
Nascuda el 2021, l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità la conformen Sabadell, Terrassa, Mataró, Granollers, Mollet del Vallès, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Martorell. L’objectiu de l’entitat és establir una estratègia conjunta i coherent de tot aquest àmbit territorial, així com cercar sinergies i treballar conjuntament per enfortir el territori, garantir una bona qualitat de vida als seus ciutadans i dotar els municipis de bones infraestructures i connexions, tot fent especial atenció en la seva manera de fer a les qüestions ambientals.

Edicions locals