Les obres per ampliar les Urgències de l'Hospital de Mollet començaran aquest febrer

La Fundació exposa al Consell d'Alcaldes i Alcaldesses l'estat dels diferents projectes de l'entitat

Societat

Els treballs per ampliar el servei d'Urgències de l'Hospital de Mollet començaran aquest mes de febrer. Així ho ha anunciat Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) en el marc de la reunió del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses celebrat aquest dilluns.

“Les obres d’ampliació d’Urgències s’iniciaran aquest mes de febrer i es preveu l’entrega abans de final d’any”, explica Duran. L’ampliació dotarà al Servei d’Urgències de quasi 500 m2 més, passant de 1.000 m2 a 1.500 m2 de superfície total construïda i permetrà sectoritzar i diferenciar els diferents processos d’urgències. Així mateix, els nous espais augmentaran quasi un 30% el nombre de punts d’atenció, 10 punts més que els actuals i incorporaran un servei d’imatge diagnòstica dins de la mateixa unitat per agilitzar els processos. La inversió prevista és d’1,3 milions d’euros per al projecte executiu i l’obra i 400.000 euros per a l’equipament.

Durant el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses, que es va reunir de forma extraordinària, es va fer seguiment de la situació de l'FSM davant l’evolució de la sisena onada de la COVID-19 i dels projectes previstos. 

Alt impacte de la sisena onada

“La sisena ha estat una onada pandèmica amb un alt impacte en nombre de pacients ingressats, que ha obligat a disposar de llits per a pacients COVID-19 a l’Hospital Sociosanitari”, explica Duran. El nombre de pacients crítics ha estat el mateix que per a la 5a onada, amb una ocupació màxima del 70% i amb una majoria de pacients sense pauta completa de vacunació. L’alta afectació comunitària ha estat també un factor diferencial, ja que ha impactat en el nombre de professionals afectats per contagis o confinaments, que "afegit a la manca estructural de professionals en el sector sanitari ha suposat una dificultat addicional", apunten fonts de l'FSM.

Assaig de la vacuna contra la Covid

A l’Hospital de Mollet ja s’han començat a rebre inscripcions de voluntaris per participar en l’assaig de la vacuna nacional contra la COVID-19 d’HIPRA. En total, es preveu la participació d’un total de 3.000 voluntaris entre els 20 centres que hi participen a qui es farà un seguiment de sis mesos.

Pel que fa a les obres previstes per aquest 2022, a més de les del servei d'Urgències, també es va avançar que l’Edifici Docent de l’FSM, on s'instal·larà l'escola universitària d'infermeria, iniciarà els propers mesos les obres de fonamentació de l'edifici al solar on s'havia començat a fer el palau de justícia de Mollet i que ha estat adquirit per la fundació. 

Negociacions amb la plantilla

Durant el 2022 s’ha de signar el nou conveni marc del sector que ha de poder donar resposta a les inquietuds laborals dels professionals del sector sanitari. "Els conflictes laborals que també afecten l’Hospital hauran de poder veure solucions coherents d’acord amb els pactes del conveni", expliquen des de la fundació en referència a les mobilitzacions represes per part de la plantilla les darreres setmanes. "Per part de l’FSM s’ha obert un escenari de negociació amb els representants socials de l’Hospital per seguir treballant aquells aspectes laborals que en el marc del conveni laboral es puguin millorar, tal i com sempre s’ha fet", asseguren.

Durant la reunió també es van valorar les converses amb el Catsalut per seguir garantint el finançament ordinari compromès de l’activitat que ja realitza l’FSM.

Edicions locals