La millora a la Vinyota i la passera a Parets, actuacions pendents a la C-17

La Generalitat confirma que ja han començat els treballs previs per millorar la circulació a la rotonda de la Vinyota

Societat

L'obertura del tercer carril en sentit sud aquesta setmana és una de les actuacions d'una planificació més àmplia per millorar la capacitat i la funcionalitat de la C-17 entre Centelles i Mollet. Aquest programa té un pressupost d'inversió total de 61,3 milions d'euros, dels quals, segons secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, uns 55 milions ja estan en execució o en marxa. Al Baix Vallès n'hi ha tres d'importants.

La intervenció que està més avançada són les obres del tercer carril entre Parets i Granollers, en sentit nord, que ja s'estan executant i que es preveu que finalitzin el primer trimestre de 2023. Aquests treballs tenen un pressupost de 18 milions d'euros.

Una altra de les que està avançada és la millora de l’accessibilitat a Mollet del Vallès i Martorelles en l’àmbit de la Vinyota. El novembre es van adjudicar les obres a l'empresa Rogasa i, segons ha confirmat el Departament, ja han començat els treballs previs –que encara no es veuen sobre el terreny– que han de permetre  una millor accessibilitat al nucli urbà de Mollet –reduint-hi els col·lapses circulatoris–, a la C-17 i al polígon industrial de Martorelles, sobretot en les hores punta. La inversió és d'1,9 milions i el termini d’execució d’11 mesos.

La passera per a vianants de Parets, en redacció

L'actuació que està més endarrerida és la de la construcció de la passarel·la per a vianants sobre la C-17, a Parets del Vallès. El projecte està en redacció i es preveu licitar les obres aquesta tardor, amb una inversió prevista d’1 milió.

L'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, remarcava la importància de la futura passera sobre la C-17 que connectarà els polígons Llevant i de Can Volart. "No només és la connexió entre dos polígons comercials que dividia la C-17 sinó que és una millora per als veïns i una aposta per la mobilitat sostenible", indicava Juzgado, qui veia amb bons ulls la proposta que Ricard Font feia per sorpresa el mateix dimecres per batejar la passera amb el nom de Sergi Mingote.

Edicions locals