Els accidents de trànsit al nucli urbà de Mollet es redueixen un 31% respecte al 2019

D'aquests, un 63% han estat sinistres sense ferits i la resta amb ferits lleus

Societat

El 2021 es van registrar al nucli urbà de Mollet 191 accidents de trànsit, una xifra que suposa una reducció del 31% respecte als accidents comptabilitzats el 2019, any abans de la pandèmia quan no hi havia restriccions de mobilitat.

D’aquests 191 accidents, 120, el 63%, s’han produït sense ferits mentre que els 71 restants (37%) han estat amb ferits de caràcter lleu. Les principals causes, segons fonts municipals, són la manca d’atenció, infracció o errada de la persona que condueix.

Pel que fa al nombre d’accidents mortals, Mollet suma ja 15 anys sense tenir cap accident amb morts al nucli urbà i continua sense presentar cap punt negre a la ciutat, és a dir, no es repeteix cap accident al mateix lloc ni per la mateixa causa.

Per al regidor de Seguretat Ciutadana, Juanjo Baños, aquestes dades “demostren la bona feina de sensibilització i coordinació que estem duent a terme en matèria de mobilitat”. Baños també ha destacat que “des de l’any 2007, no hi ha hagut cap accident de trànsit mortal a la ciutat. Una dada que posa de manifest la nostra aposta inequívoca per la seguretat de totes les molletanes i els molletans”.

L’Ajuntament de Mollet va posar en marxa fa dos anys, a principis del 2020, el projecte Ciutat 30, la mesura estrella d’un paquet de mesures per combatre l’emergència climàtica. La ciutat es va convertir en el primer municipi de Catalunya i els primers d’Espanya en establir la velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora a tot el municipi.

Edicions locals