Llonguets solidaris per recaptar fons per a la recerca del càncer infantil

La campanya, que compta amb més d'una trentena de forns participants, es farà l'11, 12 i 13 de febrer

Societat

Llonguets solidaris per recaptar fons per a la recerca del càncer infantil
Llonguets solidaris per recaptar fons per a la recerca del càncer infantil

Coincidint amb la celebració, el pròxim dia 15 de febrer, del Dia Internacional del Càncer Infantil, més d'una trentena de forns de pa i pastisseries d'arreu de Catalunya, entre elles dues de Mollet i una de Sant Fost, participen en la campanya del Llonguet solidari que té lloc des d'aquest divendres i fins diumenge.

Es tracta de la segona edició d'aquesta iniciativa solidària que es va iniciar l'any passat dins del programa de Restauració i comerç pel càncer infantil a Mollet  i que enguany s'ha fet extensiu a tots els forners i forneres de Catalunya, en col·laboració amb el Gremi de flequers de la província de Barcelona i l'entitat Pulseres Candela.

"El llonguet és una peça tradicional de la fleca artesana catalana vinculada al món infantil. L'any passat la campanya va tenir molta acceptació, per això enguany l'hem volgut ampliar", explica la Ivette Prat, del Forn i Pastisseria Prat de Mollet, una de les promotores de la iniciativa que l'any passat va recaptar 700 euros.

Donatius per a la investigació

La campanya tindrà lloc els dies 11, 12 i 13 de febrer. Amb la finalitat de donar visibilitat al Dia Internacional del Càncer Infantil i recaptar fons per a la seva recerca, els forns participants donaran l'import íntegre que obtinguin de la venda de cada llonguet a l'entitat Pulseres Candela.

A Mollet, els llonguets solidaris es podran comprar a la fleca Llargués i als diferents establiments que té el Forn i pastisseria Prat. Mentre que a Sant Fost es podrà adquirir al forn Corbalan. A banda d'altres establiments de la província de Barcelona, de Lleida, Girona i Tarragona (consulta aquí els establiments participants).

"Ara que no podem fer moltes iniciatives, aquesta campanya ens ajuda moltíssim", comenta el molletà David Sánchez, president de Pulseres Candela.

L'entitat Pulseras Candela va néixer fa nou anys, l'any 2013, de la mà de 40 famílies d'arreu de l'estat que es van conèixer a l'Hospital Joan de Déu de Barcelona. Des d'aquesta gairebé dècada de constitució han aconseguit recaptar més de 3 milions d'euros, els quals s'han destinat als hospitals Sant Joan de Déu i Vall d'Hebron per a la recerca del càncer infantil. L'associació també es planteja poder ampliar la investigació a altres centres de recerca d'arreu de l'Estat. 

Edicions locals