Els Castellers de Mollet presenten el logo del seu 30è aniversari

El disseny escollit és obra de l'egarenc Jordi Dobón

Cultura

Ciscu Carvajal, Jordi Dobón, Javi Carvajal i la noia de canalla que va participar de jurat del concurs del logotip
Ciscu Carvajal, Jordi Dobón, Javi Carvajal i la noia de canalla que va participar de jurat del concurs del logotip

Sergio Carrillo

La Colla Castellera de Mollet va presentar dissabte a La Marineta el logo del seu 30è aniversari, així com el programa d'activitats que duran a terme aquest 2022 a casa.

D'entre les vuit imatges presentades, la realitzada per l'egarenc Jordi Dobón en va ser l'escollida i serà el disseny que acompanyarà la colla al llarg de l'any, tant a les xarxes com en marxandatge, entre d'altres.

Dobón, qui és dissenyador gràfic i ja va ser el creador del logotip dels 40 anys dels Castellers de Terrassa, es mostrava molt satisfet per haver-ne estat el més votat del jurat: "No només pel premi, sinó pel prestigi, perquè la colla portarà un disseny meu".

Consolidar els castells de 7

En aquest 30è aniversari, els molletans s'han marcat com a fita els castells de 7. El president, Ciscu Carvajal, apuntava en aquest sentit: "El propòsit és, sobretot, fer família, i si podem arribar a final d'any amb algun castell de 7 seria un gran èxit".

El cap de colla –i encarregat de la part tècnica–, Javi Carvajal, també deia: "L'objectiu és intentar fer una bona base de castells de 7, tornar a consolidar-nos com una colla de 7 i treballar per fer un passet més". Per a aquest 2022 no creu que es puguin fer castells inèdits, tot i que n'assajaran, però sí que s'han marcat com a meta que això pugui ser una realitat en les següents temporades.

Disseny fet per Jordi Dobón

Un calendari ple, després d'una llarga aturada

Després de gairebé dos anys d'aturada de les activitats a causa de la pandèmia, els de verd claret han planificat una temporada farcida de propostes ben diverses. L'actuació d'inici de temporada serà a la Fira Estoc (20 de març); actuaran per Sant Jordi (24 d'abril); rebran la Flama del Canigó amb un pilar i les gralles i tabals (23 de juny); el 24 de juliol actuaran a la festa major de Gallecs; el dissabte de la festa major de Mollet faran pilars i l'endemà tindrà lloc l'actuació castellera de la gresca d'estiu; per la Diada faran un pilar en l'ofrena al monument a Rafael Casanova (11 de setembre); l'actuació a la Fira d'Artesans serà una bona oportunitat per portar castells grans (18 de setembre); i el 30 d'octubre tindrà lloc la 30a Diada Castellera de Mollet, que anirà precedida de les activitats prèvies durant la setmana i la vigília el dissabte.

A banda de les activitats castelleres, també n'hi haurà moltes més al llarg de l'any. S'han proposat una bicicletada; un dia de la canalla; un vermut musical; una trobada de gralles; un acte per la Marató de TV3 o un sopar de gala, entre d'altres. La Marineta també acollirà a la tardor una exposició amb els dissenys de les samarretes i el marxandatge que ha acompanyat l'entitat al llarg d'aquests 30 anys.

La trobada de gralles (15 d'octubre) és una de les propostes que més destacaven el cap de colla i el president. El Javi explicava que "és una activitat molt maca" i que els grallers han estat qui més han pogut assajar en l'època pandèmica. Els Castellers de Mollet convidaran totes les colles castelleres i aspiren a superar l'assistència d'ara fa cinc anys. "En el 25è aniversari hi va haver unes dotze colles, i si podem aconseguir que vinguin unes vint colles seria sensacional", deia el Ciscu.

Edicions locals