Jordi Subirà, doble campió màster català de la marxa

L'atleta martorellesenc del CA Mollet torna a competir després de 14 anys

Esports

Jordi Subirà, doble campió màster català de la marxa
Jordi Subirà, doble campió màster català de la marxa | Jordi Subirà

Martorelles

Jordi Subirà, veí de Martorelles i atleta del CA Mollet, ha tornat a competir per la porta gran en la marxa màster, en la categoria de 40 a 44 anys. Feia 14 anys que el martorellesenc havia deixat de disputar curses i aquest 2022 es va decidir a recuperar l'hàbit competitiu. En dos mesos, ha guanyat el Campionat de Catalunya de 5 i 10 km marxa en ruta i ha quedat subcampió dels 3.000 metres marxa en pista.

Subirà va recuperar els entrenaments el 2019, però no ha estat fins a aquest any que no s'ha tornat a federar i vincular amb l'Atlètic Mollet. "L'èxit no va ser la medalla de plata als 3.000 metres el 9 de gener, va ser poder estar en la sortida després dels entrenaments. Estic més fort ara que mai" , assenyala Subirà, que en la seva etapa anterior com a atleta de marxa havia aconseguit quedar subcampió absolut dels 30 km. De fet, havia estat atleta del CA Mollet i del CA Montornès, amb participació a campionats estatals absoluts.

Les bones sensacions en pista a princpis d'any, el van fer apostar per competir en les proves de ruta, i va guanyar les proves de 5  i 10 km marxa. "El 5 km em va anar molt bé, tenia molt bones sensacions. Però el campionat de 10 km se'm va fer llarg, em falten entrenaments", admet l'atleta, que guarda com un tresor les tres medalles màster d'aquesta temporada. "La meva mentalitat ha canviat per complet, em sento guanyador i encaro els pròxims reptes amb la màxima il·lusió", explica Subirà.

Pròxim repte, la Mitja
Jordi Subirà alterna els entrenaments a la pista d'atletisme municipal de Mollet amb els circuits que fa al polígon industrial de Martorelles. La pròxima competició que l'atleta martorellesenc té planificada és la Mitja Montornès del 27 de març, que és una de les poques curses populars d'asfalt que permet competir els marxadors.

Edicions locals