La PAH reclama una alternativa residencial per a una família que serà desnonada dijous

La plataforma denuncia que els Serveis Socials de l'Ajuntament han trigat molt a tramitar la mesa d'emergència

Societat

La PAH reclama una alternativa residencial per a una família que serà desnonada dijous
La PAH reclama una alternativa residencial per a una família que serà desnonada dijous

Un grup de membres de la PAH Mollet-Baix Vallès s'ha mobilitzat aquest matí davant l'Ajuntament de Mollet per reclamar una solució residencial per a una família vulnerable que es preveu sigui desnonada aquest dijous.

Es tracta del cas de la Mariela, una dona amb una filla de tres anys. Segons ha explicat la PAH, fa dos anys que la dona va rebre l’ordre de desnonament per part de la propietat, un particular. A causa de la COVID-19 el desnonament no es va dur a terme i va anar canviant de data fins que va arribar el 13 de gener, moment en què es va suspendre en porta.

"La PAH Mollet Baix Vallès vam saber del desnonament el dia abans i des de llavors la Mariela està acompanyada per nosaltres i va ser gràcies al nostre assessorament que els serveis socials es va dignar a començar els tràmits per a sol·licitar el seu accés a la mesa d’emergència", diuen des de la PAH. En aquest sentit, el col·lectiu denuncia que des de Serveis Socials no s'hagi tramitat abans la taula d'emergència per aconseguir un habitatge. "No podem admetre que amb una ordre de desnonament a la mà fa dos anys, Serveis Socials no informi dels seus drets a les seves usuàries, ni faci el tramiti per a sol·licitar la mesa d’emergència", apunten.

Des de l'Ajuntament apunten que durant el 2021, s'ha treballat en 515 expedients d’emergència habitacional. "Es valora cas per cas per veure quines són les intervencions més adients. El que sempre es fa des de l’Ajuntament és demanar, en cas de famílies vulnerables, que s'aturi o s'ajorni el llançament però l’Ajuntament no té la decisió final i més encara quan es tracta d’un habitatge propietat d'un particular. La decisió és del propietari”, apunten fonts municipals, que afegeixen que en el cas de la Mariela “es tracta d’una vivenda d’un particular amb la seva llogatera i l’Ajuntament ha fet de mediador”.

Segons la PAH, l'Ajuntament oferia pagar tres dies de pensió a la Mariela i la seva filla, un cop s'executés el llançament. "L'Ajuntament ofereix alternativa puntual, com fem sempre quan es produeixen aquestes situacions i mentre no se li assigni un pis de la mesa d’emergència des de l’Agència Catalana de l’Habitatge", diuen des del Consistori. Aquesta solució, però, és insuficient per a la PAH, que s'ha plantat aquest dilluns davant les portes de l'Ajuntament, d'on han marxat un cop han aconseguit el compromís d'una reunió demà dimarts amb la regidora d'Habitatge, Núria Muñoz. "Exigim una solució, si no definitiva, més tranquil·litzadora. La Mariela i els seus necessiten un sostre i uns mínims on viure fins que se’ls lliuri el pis de la mesa d’emergència", consideren des de la PAH, que exigeix una pensió en condicions dignes pel temps que sigui necessari.

Edicions locals