L'Ajuntament oferirà aparcament gratuït als clients de Gaietà Vínzia mentre durin les obres

La segona fase de la reforma del carrer començarà aquest dimecres i es preveu que duri uns nou mesos

Societat

L'Ajuntament oferirà aparcament gratuït als clients de Gaietà Vínzia mentre durin les obres
L'Ajuntament oferirà aparcament gratuït als clients de Gaietà Vínzia mentre durin les obres

Aquest dimecres 2 de març està previst que comencin les obres de la segona fase de la reforma del carrer Gaietà Vínzia, entre el carrer Saragossa i Via de Ronda. Durant els mesos que durin les obres, l'Ajuntament oferirà facilitats per a l'aparcament als clients dels comerços afectats pels treballs.

Les obres que es van adjudicar el febrer a la companyia Artífex Infraestructuras, SLUE, contemplen l'ampliació de les voreres, realitzant voreres contínues a les cruïlles dels carrers transversals pacificant el trànsit amb la instal·lació de passos de vianants a nivell.

Així mateix, se soterraran les línies elèctriques i es renovarà l’asfalt, el clavegueram i la xarxa d’aigua potable. També es renovarà el mobiliari urbà i l’arbrat i als fanals s’implantaran en tecnologia led, el que comportarà un enllumenat més eficient i ecològic.

El cost de l’obra és d’aproximadament 605.205 € i la seva duració prevista és d’uns nou mesos.

Reunions amb el comerç

Les obres d'execució de la primera fase, que es van realitzar entre 2019 i 2020, van provocar les queixes del sector comercial, que es considerava agreujat pels retards que van acumular els treballs. En aquest cas, l'Ajuntament informa que ha mantingut reunions amb el sector comercial del carrer "per tal d’informar-los del projecte així com escoltar les seves propostes i neguits". Des del Consistori asseguren que en tot moment es garantirà l’accés als comerços i l’Ajuntament els lliurarà tiquets, que repartiran els mateixos comerciants als compradors, que permeten aparcar durant un màxim de 90 minuts a les zones blaves properes mentre duri l’obra. Caldrà col·locar els tiquets a un lloc ben visible del cotxe. Aquesta campanya no és acumulable a d’altres, com els descomptes o bonificacions de la zona blava com ara el tiquet +15 o +30 minuts més de zona blava.

Mireia Dionisio, regidora de Projectes Urbans i Obra Pública, ha assegurat que “són unes obres del tot necessàries que permetran impulsar i renovar un carrer de gran dinamisme i pel que diàriament passegen centenars de persones”. Dionisio ha afegit que “continuem modernitzant espais de Mollet. Vínzia serà un carrer modern, eficient i fantàstic per a l’ús ciutadà.”

 

Edicions locals