L'alcalde Monràs troba la petició d'un espai per a gossos poc raonable

Els propietaris, que estan recollint signatures, demanen zones de parcs per poder passejar els seus animals

Societat

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, considera que la proposta de parcs per a gossos que un grup de propietaris reclama "no és raonable" i la desestima com a prioritat, davant les dificultats econòmiques de les arques municipals. Precisament, aquesta setmana els propietaris han fet arribar les seves demandes d'espais on els seus animals puguin anar sense lligar.

La petició d'aquests ciutadans, organitzats en comissions per barris, sorgia fa unes setmanes arran de les pressions que asseguren tenir dels agents cívics municipals. "Sabem que segons l'ordenança cal portar els gossos lligats, per això aprofitem per passejar-los al vespre o nit i deixar-los deslligats perquè puguin córrer. Però ens sentim perseguits", indiquen els propietaris. Per això, demanen que a diferents zones de la ciutat s'habilitin espais d'uns 40x50 metres amb tanques per tal de poder deixar deslligats els gossos.

Monràs assegura que aquesta petició li "sap greu". "Jo voldria tenir un gran parc pels gossos? Sí. Jo vull tenir els gossos pixant i cagant al parc de Can Mulà? No. És raonable que els amos cívics dels gossos demanin un espai per als gossos? No sé si és el moment", argumenta l'alcalde i afegeix que cal tenir en compte que les tanques ara no poden ser una prioritat en la situació econòmica actual. "No demanin coses que estan fora de lloc. Aquells que miren només per ells, s'equivoquen. La situació actual és d'emergència i aquest any serà molt complicat", alerta.

Els propietaris de gossos, per la seva part, consideren que els agents cívics hauríen de controlar a qui no recull els excrements dels seus animals de companyia, però "no fer una persecució a tots els amos de mascotes". Les peticions d'aquests ciutadans es concreten també en les característiques dels espais: "algun arbre, zona de gespa, una font, un dispensador de boses i una bona neteja quan calgui".

Edicions locals