Agbar substitueix els vehicles del servei municipal d'aigua de Mollet per furgonetes elèctriques

L'Ajuntament va requerir el canvi a la companyia en l'últim contracte amb la concessionària

Societat

Agbar substitueix els vehicles del servei municipal d'aigua de Mollet per furgonetes elèctriques
Agbar substitueix els vehicles del servei municipal d'aigua de Mollet per furgonetes elèctriques

La companyia Agbar, concessionària del servei municipal d'aigües de Mollet, ha presentat aquest dimarts les tres noves furgonetes elèctriques del servei a la ciutat, que substitueixen els anteriors vehicles convencionals. L'objectiu, segons el govern local, és reduir les emissions i ampliar la flota de vehicles sostenibles dels serveis municipals.

Els tres vehicles són de càrrega ràpida i tenen una autonomia de 300 km, "suficient per treballar en una ciutat compacta com és Mollet", ha assegurat la gerent territorial d'Agbar, Berta Trillo. A més, per garantir el servei habitual, Agbar també ha situat tres carregadors de vehicles elèctrics, un d’ells amb càrrega ràpida, a les seves instal·lacions i realitza un seguiment de la reducció de la petjada de carboni. Amb aquests punts de càrrega es pot assegurar que les bateries disposen d’energia suficient per garantir el servei habitual. En l’actualitat, més del 50% de la flota de vehicles que presta el servei al Vallès Oriental són de baixes emissions.

La substitució dels vehicles va ser un dels requeriments que va fer l'Ajuntament a la concessionària, quan el gener de 2020 va prorrogar-li la concessió durant cinc anys més. De fet, segons ha explicat l'alcalde, Josep Monràs, durant la presentació, poc més del 40% de la flota de vehicles de l'Ajuntament i de serveis municipals en concessió, com brigada d'obres, policia i neteja, entre altres, són vehicles sostenibles. "Aquesta és la tendència, i la idea és arribar al 100% amb partides per a aquest concepte en els pressupostos dels pròxims anys", ha dit Monràs, qui reconeixia però les dificultats per fer aquesta conversió en els vehicles de més càrrega.

En aquest sentit, l'alcalde ha avançat que el nou contracte del servei de neteja viària que s'ha d'adjudicar aquest any també requereix que el màxim de vehicles que faci servir la concessionària sigui de zero emissions. La setmana passada a més, es va conèixer que part de la subvenció dels fons europeus Next Generation que ha estat concedida a Mollet serà per a la substitució d'un dels autobusos urbans per un d'elèctric, i així tots tres vehicles del servei ja seran sostenibles.

Durant la presentació, Monràs ha posat aquesta actuació com a exemple del "compromís que té el govern amb el medi ambient i per un model de ciutat més sostenible". A més, l'alcalde ha aprofitat per fer una ferma defensa de la concessió a Agbar del servei municipal d'aigua. "Treballar amb una empresa totalment tecnificada, compromesa amb la sostenibilitat i amb la infraestructura i experiència d'Agbar permet donar una resposta ràpida en el servei, que no es podria fer si no hi hagués aquesta concessió", ha conclòs.

A l'acte també han assistit la coordinadora de l’Àrea de Governança, Economia i Serveis Territorials, Mireia Dionisio, i el regidor de Transició Energètica, Raúl Broto.

Edicions locals