La baixada de contagis per Covid 's'alenteix'

La setmana passada al Baix Vallès es van confirmar 520 casos per PCR o test d'antígens

Societat

Redacció / ACN

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat que els contagis de la Covid-19 baixen "més tímidament" de l'esperat, però no preveu mesures addicionals per ara. Al Baix Vallès, entre el 20 i el 26 de febrer es van detectar 520 casos de Covid confirmats per PCR o test d'antígens, un 27% menys que la setmana anterior, quan se'n van confirmar 713.

Segons les dades de la Generalitat de Catalunya, el risc de rebrot en el Baix Vallès baixa fins a en 599 punts i la Rt es troba en 0,80. Tot i la davallada de contagis, l’Hospital de Mollet actualment té 9 persones ingressades amb Covid-19, les mateixes que tenia fa una setmana. En total s’han donat 15 altes i hi ha hagut 2 defuncions.

Tot i aquest alentiment detectat per Salut, Argimon apunta: "Hem de veure si s'acaba produint un estancament en els propers dies. Tot i així, si no hi ha un increment, hem de conviure amb el virus i continuar endavant". De fet, Salut portarà aquest dimecres al Consell Interterritorial la retirada gradual de les mascaretes a les aules. "Si hi ha cert consens, aleshores hi posarem calendari", ha dit.

El conseller ha assenyalat que la baixada de contagis de la sisena onada s'ha anat "alentint" en els últims dies i que volen analitzar en profunditat si s'acaba produint o no un estancament dels indicadors. "Si les condicions canvien, haurem de fer un pas enrere, però de moment hem de conviure amb el virus", ha recalcat Argimon.

Salut vol continuar endavant amb la proposta de retirar les mascaretes a les aules, que s'ha de debatre en la reunió del Consell Interterritorial, òrgan del Ministeri de Sanitat amb les comunitats autònomes, d'aquest dimecres. El conseller advoca perquè la retirada sigui gradual, començant pels més petits, i ha afirmat que servirà com un "banc de proves" per aixecar la mesura en altres espais més endavant.

Encara en l'àmbit educatiu, el conseller ha confirmat que les quarantenes dels contactes estrets no vacunats s'eliminaran també en els centres d'educació especial a partir de la setmana que ve. Aquest aixecament s'emmarca en l'eliminació de les quarantenes per als no vacunats en la població general, una mesura acordada per la Comissió de Salut Pública i que entrarà en vigor el proper dissabte. "Hem tingut una cura especial en les escoles d'educació especial, però insisteixo que hem de conviure amb el virus i les associacions ho estaven demanant. És de rebut que ho fem [aixecar la mesura]", ha sospesat el titular de Salut.  

Edicions locals