El CEM dona a conèixer el fons documental de l'Arxiu Històric Municipal

Entre el 15 i el 19 de març se celebraran les 23es Jornades Centre d'Estudis Molletans

Societat

El CEM dona a conèixer el fons documental de l'Arxiu Històric Municipal
El CEM dona a conèixer el fons documental de l'Arxiu Històric Municipal

Mollet acull aquesta setmana les 23es Jornades Centre d'Estudis Molletans que enguany estaran dedicades als fons de l'Arxiu Històric Municipal. Les activitats, que retornen a la presencialitat, es desenvoluparan entre el 15 i el 19 de març.

Amb el títol Mollet: Fons personals, memòria col·lectiva, les jornades parlaran d'aquelles persones que han fet donacions de material a l'Arxiu Municipal. Entre aquestes, noms com Vicenç Plantada i Fonolleda, Mn. Andreu Malgà i Bonastre, Joan Ambrós i Lloreda, Martí Pou i Torrents, Joan Casals Gómez, Joan Solé Tura, Jordi Solé Tura, Joan Aliguer i Vegué i Josep Maria Suñé i Arbussà.

Entre els encarregats de les ponències, que es faran el 18 i el 19 de març a La Marineta, hi haurà l'arxivera Dolors González; Joan Armangueí, filòleg i professor de la Universitat de Càller (Sardenya, Itàlia); M. Àngels Bonet, farmacèutica i etnobotànica; Oriol Fort, humanitòleg; Glòria Arimon, periodista i filòloga; M. Àngels Suárez, historiadora; Jaume Noró, mestre; Judith Armiño, historiadora; Rosa M. Securún, mestra i psicopedagoga, i M. Rosa Boada, filòloga.

La primera de les activitats, però, serà una visita guiada i teatralitzada a l'Arxiu Municipal que es farà aquest dimarts 15 de març i per a la qual cal inscripció prèvia. A partir d’una tertúlia teatralitzada entre Martí Pou i Josep M. Suñé, dos molletans que ho guardaven tot, es descobriran els seus papers i els d’altres personatges que constitueixen els anomenats fons externs de l’Arxiu de Mollet. Milers de documents, fotografies, cartells i programes (Festa Major, teatre, cinema...) que constitueixen un retrat de la transformació i els costums del Mollet del segle XX.

Edicions locals