De les 114 distincions cíviques 'Per Mollet' atorgades, només 28 s'han lliurat a dones

L'Ajuntament va començar a lliurar aquests reconeixements el 1997 i l'últim ha estat a la futbolista Alèxia Putellas

Societat

Imatge del lliurament de les distinciosn cíviques atorgades el 2011
Imatge del lliurament de les distinciosn cíviques atorgades el 2011

El 1997, el consistori molletà aprovava el Reglament d’Honors, Símbols i Distincions de l’Ajuntament de Mollet, que regulava l'atorgament, entre altres de les distincions cíviques Per Mollet. En tots aquests anys, de les 114 distincions atorgades només 28 han estat per a dones.

Aquest guardó es concedeix com a reconeixement i agraïment de la ciutat a persones, físiques o jurídiques, que hagin destacat molt especialment en el treball envers l’associacionisme ciutadà i les manifestacions culturals, esportives, cíviques, econòmiques i socials. L'última distinció concedida va ser el desembre de l'any passat a la futbolista molletana Alèxia Putellas, després d'aconseguir nombrosos èxits esportius i guardons internacionals, entre els quals la valuosa Pilota d'Or. Amb tot, la presència femenina en el llistat de persones distingides és escassa en comparació als homes que han rebut la distinció.

Des que el 1997, Emili Codina rebés la primera distinció cívica Per Mollet, l'Ajuntament ha lliurat un total de 114, de les quals només 28 (un 25% del total) han reconegut la tasca de dones. El llistat el formen Maria Colomer i Ferrer, Conxita Manils i Molins, Maria Puigvendrelló i Domínguez, M. Asunción Santillana del Vallès, Maria Tiffon i Ramonet, Úrsula Tiffon i Ramonet, Magdalena Torras i Malgà, Encarnación Albero Martínez, Teresa Giralt i Martín, Pilar Molins i Cid, M. Asunción Puig i Peiró, Assumpció Royo i Torrebadella, Mercè Bastida Martínez, Marina Duñach Torras, Carme Escar Monaj, Rosario Martínez Rodríguez, María Pi Carrasco, Marta Pons Boltañà, Montserrat Abril Pascual, Dolors Andrés Sánchez, Consol García-Moreno Marchan, Maria Teresa Llavina Veguer, Francesca Olària Artés, M. Àngela Palau Ravell, Rosa Maria Securún Fuster, Montserrat Cabarrocas Piñol, M.Carme Macià Gràcia i la recent reconeguda Alèxia Putellas.

Pel que fa a les medalles de la ciutat, que atorguen la distinció de molletà il·lustre a la persona reconeguda, totes elles han estat atorgades a homes: Joan Abelló Prat, Jordi Solé Tura, Josep Solà, Josep Maria Pou i Mosep M. Suñé i Arbussà.
 

Edicions locals