Les taronges del carrer Santa Rosa tornaran a convertir-se en melmelada

Els pots que elabori l'obrador del Consorci de Gallecs es lliuraran al Banc d'Aliments de la ciutat

Societat

Les taronges del carrer Santa Rosa tornaran a convertir-se en melmelada
Les taronges del carrer Santa Rosa tornaran a convertir-se en melmelada

L’Ajuntament de Mollet i diversos col·lectius de la ciutat han recol·lectat aquest dimecres al matí les taronges amargues dels tarongers del carrer de Santa Rosa per evitar el malbaratament dels aliments. Les taronges es transformaran en melmelada, un projecte pilot que ja es va fer l'any passat i que enguany es torna a repetir.

Aquest dimecres, entre les 9.30 i les 12 h, l’Ajuntament de Mollet i persones voluntàries del Servei de Rehabilitació Comunitària i Salut Mental de la Fundació Sanitària de Mollet, del Centre Ocupacional del Bosc, de l’Escola Can Vila i del Club Social La Llum han recollit les taronges.

Un cop feta la collita, amb el suport del Consorci de Gallecs, l’obrador d’aquest espai rural transformarà les taronges recollides en melmelada i en farà 300 pots per entregar-los al Banc dels Aliments de Mollet. Els pots de melmelada es faran arribar a persones en situació de precarietat alimentària de Mollet.

300 pots de melmelada

Durant la Festa Verda i de la Biodiversitat de l’any passat, l’Ajuntament de Mollet del Vallès va dur a terme una prova pilot per aprofitar les taronges amargues dels tarongers del carrer de Santa Rosa. Se’n van produir 200 pots amb el nom de Melmelada de taronges urbanes Santa Rosa. Enguany, s’amplia la producció i se’n produiran 100 més.

El regidor de Justícia Ambiental i Ecologisme, Raúl Broto, ha explicat que “a banda d’evitar el malbaratament alimentari també es pretén afavorir la prevenció de residus i l’economia circular, afavorir l’alimentació sostenible o lluitar contra la pobresa”.

Broto ha afegit que “això fa que sigui un projecte comunitari molt complet, i posem en valor la implicació de diverses entitats de l’àmbit social, el Consorci de Gallecs i diversos departaments del propi Ajuntament, com els Centres Cívics, l’IMSD o el departament de Medi Ambient”.

Edicions locals