Freudenberg invertirà 10 milions per obrir una fàbrica d'automoció a Parets

La nova fàbrica serà "altament" robotitzada i comptarà amb una superfície de 6.500 metres quadrats

Economia

El president del Govern, Pere Aragonès, i el conseller d'Empresa, Roger Torrent, a Stuttgart (Alemanya) amb el CEO de l'empresa Freudenberg Group a Espanya, Jaume Cané, abans de la reunió
El president del Govern, Pere Aragonès, i el conseller d'Empresa, Roger Torrent, a Stuttgart (Alemanya) amb el CEO de l'empresa Freudenberg Group a Espanya, Jaume Cané, abans de la reunió | Bernat Vilaró / ACN

ACN

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat una inversió de 10 milions d'euros de l'empresa alemanya Freudenberg per obrir una fàbrica de components d'automoció a Parets.

Aragonès i el conseller d'Empresa, Roger Torrent, han visitat aquest dimecres la seu de la companyia a Baden-Württemberg (Stuttgart), que compta amb uns 48.000 treballadors a escala internacional, i 5 plantes productes a Catalunya. Properament, començarà la construcció de la nova fàbrica de Parets del Vallès, "altament" robotitzada i amb una superfície de 6.500 m². La planta apostarà per energies renovables i no per l'ús de combustibles fòssils. L'empresa espera que estigui "operativa" el 2023, i es mantindrà l'ocupació actual pel que fa als llocs de treball.

Per la seva banda, el conseller Torrent ha destacat que la nova fàbrica estarà "altament robotitzada i digitalitzada", sense l'ús de combustibles fòssils. El conseller d'Empresa ha subratllat que la planta "connecta molt directament" amb els "pilars i elements" que des de la consellera i tot el Govern es vol fomentar.

Torrent ha remarcat així els objectius de reindustrialització, digitalització dels sectors productius i de transició verda i sostenibilitat.

El projecte d’inversió compta amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del departament d'Empresa i Treball. La inversió de la multinacional Freudenberg permetrà a la companyia augmentar un 15% la productivitat actual de producció de components d’amortidors i sistemes de direcció de la planta de Parets del Vallès.

Les noves instal·lacions, que substituiran una planta més antiga, tindran una superfície de 6.500 m2, estaran altament robotitzades i operaran sense fer ús de combustibles fòssils.

En el marc de la visita, Aragonès i Torrent s’han reunit amb la Chief Human Resources Oficer i membre de la junta directiva de Freudenberg, Esther Loidl, i el Country Representative de la companyia a l’Estat, Jaume Cané.

Edicions locals