L'incendi de Montornès obliga a activar el PLASEQCAT d'emergències del sector químic

El pla s'ha activat perquè una de les empreses afectades treballa amb disolvents

Societat

L'incendi de Montornès obliga a activar el PLASEQCAT d'emergències del sector químic
L'incendi de Montornès obliga a activar el PLASEQCAT d'emergències del sector químic

Montornès del Vallès

Protecció Civil ha activat el PLASEQCAT, Pla d'emergències exteriors del sector químic, per l'incendi que s'ha produït aquesta tarda a una empresa de Montornès Nord. El pla s'ha activat perquè una de les empreses afectades treballa amb disolvents. Segons han informat els Bombers, s'ha establert al voltant una zona de seguretat i no s'hi permet l'accés. També s'ha posat el Ferrocat en prealerta pel tall de trànsit ferroviari.
 

Dotze camions d'aigua, dues autoescales i nou vehicles lleugers de coordinació i comandament dels Bombers s'han desplaçat al lloc dels fets. Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 18.53 hores, d’un incendi que afectava una nau industrial al carrer Antonio Machado, de Montornès del Vallès.

Segons les primeres informacions, el foc cremava, al pati de l’empresa, bidons amb líquid inflamable, palets i algun dipòsit, però a l’arribada dels efectius l’incendi ja afectava completament la nau. A l’interior no consta que hi haguessin treballadors. Segons els Bombers, el foc podria haver afecat diferents empreses.

Es treballa en les tasques d’extinció de l’incendi, totalment desenvolupat, des de l’exterior, per contenir la seva propagació a les naus del costat. També es treballa per contenir, amb escuma, el líquid inflamable que vessa dels bidons.

Propera, a la zona de l’incendi, hi ha una benzinera que no està afectada.

També s’hi han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra, ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques, i Policia Local.

Edicions locals