'Les empreses poden tenir les llicències al dia i que el motiu de l'incendi sigui un error humà'

L'alcalde de Montornès, José A. Montero, apunta que estan revisant els expedients de les empreses on es va produir el foc divendres

Societat

'Les empreses poden tenir les llicències al dia i que el motiu de l'incendi sigui una mala praxi'
'Les empreses poden tenir les llicències al dia i que el motiu de l'incendi sigui una mala praxi' | Bombers

Els tècnics de l'Ajuntament de Montornès estan duent a terme tasques per valorar els danys provocats per l'incendi a la via pública, a l'enllumenat i al clavegueram. Un cop ho hagin avaluat, el consistori iniciarà "les tasques de reclamació dels sinistres que corresponguin", deia el batlle, José A. Montero.

Els tècnics també han revisat les naus de l'entorn de les que van ser directament afectades per l'incendi, per veure quina afectació estructural hi podria haver. Sobre les naus que es van cremar, l'alcalde considera que "s'hauran d'enderrocar, perquè la zona estava absolutament destruïda".

Valorant les llicències de les empreses afectades

Paral·lelament, el consistori també treballa per revisar els expedients i les llicències de les empreses que van cremar.

De fet, Montero ha apuntat que després de l'incendi de Ditecsa ja es va "generar una pressió" perquè la Generalitat reforcés les inspeccions a les fàbriques. "S'hi han d'esmerçar més recursos", ha assenyalat, a l'hora que considera que el Govern català ja fa aquesta tasca.

Tot i el control que es fa, l'alcalde ha dit que "això no vol dir que es puguin evitar aquests incidents". En aquest sentit, Montero, que no ha revelat la causa del foc –assegurant que no en tenia la informació–, també ha apuntat que un "mala praxi" pot causar situacions tan greus com la de divendres. "Les empreses poden tenir la documentació en regla i les llicències al dia, que ho hem de comprovar, i que el motiu sigui un error humà", hi ha afegit.

L'actuació de divendres

Montero ha aprofitat l'ocasió per agrair el suport dels ajuntaments del voltant que hi van donar suport amb efectius dels cossos policials locals i municipals (Mollet, Granollers, Montmeló, Martorelles i Vilanova).

Una de les poques coses positives de l'incendi és que no hi ha hagut cap persona ferida i el batlle també ha explicat que no hi va haver "una situació d'afectació respiratòria a l'entorn". Sobre això ha especificat que es va recomanar a la població de l'entorn que es tanqués a casa amb les finestres tancades i que, tot i que evidentment el fum era tòxic, "no hi va haver un risc per a la població per toxicitat".

Edicions locals