L’Associació de l’Arc Metropolità es reuneix amb la nova delegada del Govern espanyol

Trobada per començar a treballar una resposta coordinada als reptes del territori

Política

L’Associació de l’Arc Metropolità es reuneix amb la nova delegada del Govern espanyol
L’Associació de l’Arc Metropolità es reuneix amb la nova delegada del Govern espanyol

Representants de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, entre ells l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, s’han reunit aquest dimarts amb la nova delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, per presentar-li l’associació, els seus objectius i començar a treballar conjuntament en la resposta als reptes que té el territori.

Durant la trobada s’han pogut comentar, entre d’altres aspectes, la necessitat de potenciar la coordinació en les qüestions relatives a la lluita contra el canvi climàtic, el desenvolupament d’infraestructures a la Regió Metropolitana o l’impuls d’accions en matèria d’habitatge, tant pel que fa a la rehabilitació com a la construcció de pisos protegits.

A la reunió han assistit la presidenta de l’Arc Metropolità i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; els vicepresidents, Xavier Fonollosa i Pere Regull, alcaldes de Martorell i Vilafranca del Penedès, respectivament; el tresorer de l’Arc i alcalde de Mataró, David Bote; l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs; la tinenta d’alcaldessa de Terrassa Lluïsa Melgares i diferents representants municipals i tècnics.

Tal com ha comentat la presidenta de l’Arc, Marta Farrés, “aquests primers mesos de l’entitat estan sent intensos i estem treballant tant internament, potenciant el treball conjunt entre els municipis de l’Arc, com amb altres institucions, entitats i els diferents nivells de l’administració, tenint en compte que som una peça clau en el desenvolupament de la Regió Metropolitana, de Catalunya, d’Espanya i fins i tot del Sud d’Europa”.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha subratllat la qüestió ambiental, remarcant “la importància de coordinar les polítiques i que els municipis comptem amb el suport necessari per fer front a l’emergència climàtica i avançar en la millora de la qualitat de l’aire”. Monràs ha recordat que “aquest és un repte global que hem de treballar conjuntament”.

Durant la trobada s’han exposat els diferents eixos de treball de l’Arc Metropolità i tots dos organismes s’han compromès a mantenir el contacte i intensificar el treball conjunt per adequar cada cop més la resposta a les necessitats reals del territori, actuals i futures.

Edicions locals