Judici a l'administradora d'una empresa molletana acusada d'estafar més de mig milió d'euros

La Fiscalia demana per a l'acusada cinc anys de presó i una indemnització milionària a les empreses afectades amb seu a les Franqueses

Societat

L'Audiència de Barcelona dijous 31 de març celebrarà el judici pel cas d'una presumpta estafa milionària per part d'una gestoria molletana, que s'hauria produït entre els anys 2010 i 2013, i amb la qual s'haurien sostret gairebé 600.000 euros.

L'acusada és qui era administradora única en aquells anys de l'empresa Gypesa SL, dedicada a la gestoria i a fer tasques financeres i comptables. En la seva cartera de clients la gestoria tenia dues empreses del sector químic, Bioquim Liofilizaciones SL i Bioquim SA, amb seu al Polígon Industrial Pla Llerona de les Franqueses del Vallès.

Durant 25 anys Gypesa SL hauria estat oferint els seus serveis comptables i de gestoria –amb tasques com la confecció de nòmines, la liquidació de l'IVA i el càlcul de l'IRPF, entre altres– a les dues empreses dedicades al sector químic. Segons el relat de la Fiscalia, l'acusada, que era administradora única de Gypesa SL, va apropiar-se d'importants sumes de diners de les dues companyies.

Entre 2010 i 2013, l'acusada tenia la potestat de carregar imports per factures en els comptes bancaris de Bioquim SA i Bioquim Liofilizaciones SL. "Aprofitant-se de la confiança dels seus clients carregava quantitats que no estaven justificades per cap factura", explica la Fiscalia. En concret, amb aquest mètode, s'hauria apropiat de 286.619 euros de Bioquim Liofilizaciones SL i 308.231 euros de Bioquim SA.

El Fiscal imputa a l'acusada un delicte d'estafa continuada pel qual demana cinc anys de presó i una pena d'onze mesos de multa amb una quota diària de 12 euros. A més, es demana una indemnització de les sumes estafades, 594.850 euros en total, més interessos.

 

Edicions locals