Mobilització veïnal contra les batudes de senglars a Santa Maria de Martorelles

Els convocants es concentraran aquest dissabte a les 12 h a la plaça de l'Ajuntament

Societat

Sota el lema Volem un bosc segur, veïns de Santa Maria de Martorelles es mobilitzaran contra la batuda de senglar organitzada per a aquest dissabte als boscos de la població.

La Generalitat ha aprovat una nova batuda de senglars al parc de la serralada Litoral, després que fa un mes ja se'n fes una altra. En aquest cas, els caçadors tenen permís per actuar de 9 h a 14 h a la zona de la ruta de les fonts i als voltants de la Font Sunyera, la Font del Ca, la Font del Ferro, la Pedrera, el Dolmen i el Poblat Ibèric i la Bassassa.

Davant aquesta batuda prevista, veïns de Santa Maria volen fer palès el seu rebuig a la batuda i es concentraran a les 12 h del mateix dissabte a la plaça de l'Ajuntament, entre altres accions. "Volem sortir a passejar sense risc", apunten els organitzadors, que recorden que en l'últim any les batudes de senglars al parc ja han provocat un mort –un pinyonaire que recollia pinyes a Santa Maria de Martorelles el gener de 2021– i un ferit greu –un ciclista que va rebre un tret a Argentona.

Edicions locals