​​​​​​​Condemnat a un any i mig de presó el jove molletà acusat d'agredir un mosso durant les mobilitzacions de l'1-O

Brian Bartés s'enfrontarà al maig a un altre judici pel qual li demanen 6 anys de presó

Política

Brian Bartés
Brian Bartés

L'Audiència Provincial de Barcelona ha dictat sentència i ha condemnat Brian Bartés a una pena de presó d'un any i mig. El tribunal considera provat que el jove molletà va donar una puntada de peu a un mosso que li va comportar la baixa de set dies laborals durant els aldarulls que van tenir lloc al voltant del Camp Nou l'any 2019, arran d'una concentració convocada per Tsunami Democràtic.
 

El jutge ha condemnat Bartés a un any i mig de presó pel delicte d'atemptat contra l'autoritat, a una pena multa de 270 euros pel delicte de lesions greus i l'ha absolt del delicte de desordres. També l'obliga a pagar una indemnització de 500 euros al mosso lesionat, que ja va satisfer el juliol del 2020.

Coneguda la sentència, Bartés manifestava que no se l'esperava: "Nosaltres anàvem buscant l'absolució perquè tenim bons arguments" i anunciava que la recorreran: "No estem d'acord amb aquesta sentència. Tenim dos dies per presentar aquest recurs. Som conscients que tenim la raó i que ens l'hauran de donar", deia el jove durant una concentració de suport que es va fer aquest dimecres a la tarda davant l'Ajuntament de Mollet.

El molletà assegurava: "Tinc molt clar que a mi no se m'està jutjant per uns fets, se m'està jutjant per unes idees i per exercir el meu dret a manifestar-me" i manifestava que aquesta situació que està vivint ha alterat tots els seus plans de futur.

"Quan parlem de repressió no són només els dies que passes al calabós o el dia del judici, parlem de tot el temps que estàs esperant que arribi aquesta sentència absolutòria i que tot el teu projecte de vida i el teu entorn es veu aturat", afirmava.

Bartés també explicava com havia rebut la notícia ahir al matí: "Quan et diuen que t'han condemnat a un any i mig de presó i tens pendents un altre judici que et demanen 6 anys de presó, és un xoc. Després en fred analitzes i trobes que no té cap sentit, que tot això d'alguna manera ha d'acabar bé", considerava el molletà qui també recordava que no és només ell, sinó que "hi ha 4.000 represaliades que ens trobem en la mateixa situació".

Aquest, però, no és l'únic judici al qual s'haurà d'enfrontar Bartés, el jove haurà de presentar-se el pròxim 12 de maig, un altre cop a l'Audiència Provincial de Barcelona per la seva participació en les concentracions del 2018 durant la celebració del Consell de Ministres a la capital catalana. Per aquest cas, el jove s'enfronta a una pena de sis anys de presó, el que podria comportar el seu empresonament.

El Grup de suport al Brian ha organitzat per aquest dissabte a Mollet una nova concentració per donar el seu escalf al molletà.

 

Edicions locals