Mollet en Comú presenta al·legacions al projecte del Calderí

Esgrimeixen arguments tècnics, jurídics i de model de ciutat

Societat, Política

Després que el passat 31 de gener la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Mollet aprovés inicialment el projecte d’urbanització del Calderí, Mollet en Comú ha presentat sis al·legacions a la planificació que preveu la construcció d'un nou barri al sector.

Amb les seves al·legacions, els comuns recorden el seu argumentari tècnic d’oposició al projecte, recorden el recurs judicial que està en tramitació al TSJC i refermen el seu posicionament negatiu al model de ciutat que dibuixa el POUM.

Les al·legacions assenyalen, entre altres qüestions, que aquest projecte d’urbanització "no justifica convenientment la seva necessitat" i que "no està validat jurídicament el teòric perjudici als propietaris privats" que argumenta el govern de Mollet. A més, els comuns consideren que durant la tramitació no s’ha informat convenientment als municipis adjacents, i que és "incomprensible" que el Calderí no estigui inclòs al procés d’elaboració del nou POUM. Mollet en Comú també opina que el projecte aprovat no respecta la connectivitat ecològica i que no aborda adequadament la qüestió de la inundabilitat o la dels riscos químics o els necessaris principis de mobilitat i impacte ecològic, etc.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “No estalviarem esforços en lluitar contra aquest despropòsit, entre la ciutadania hi ha un corrent d’opinió cada vegada més forta en contra d’aquesta operació que planteja un creixement que la ciutat no necessita. Més enllà de les qüestions tècniques i jurídiques, que també incompleixen, tenim clar que aquest no és el nostre model de la ciutat i no és el Mollet que volem deixar a les futures generacions”

L'aprovació del projecte per part del govern local va tirar endavant tot i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya havia admès a tràmit el contenciós contra el pla urbanístic presentat per part de Mollet en Comú i altres partits i entitats agrupats a la plataforma Salvem el Calderí. "Efectivament i legalment, el govern de la ciutat pot continuar amb el procés d’urbanització del megaprojecte del Calderí ja en fase molt avançada, amb tot, des de Mollet en Comú valorem que cal continuar la lluita per preservar aquest espai aprofitant totes les oportunitats possibles", conclouen.

Edicions locals