Les entitats de la discapacitat intel·lectual del Vallès Oriental creen la Xarxa DIVO

L'objectiu és planificar coordinadament els serveis del territori i crear un espai d'orientació únic per a les persones que acaben l'etapa escolar

Societat

Els representants de les entitats que formen part de la Xarxa DIVO
Els representants de les entitats que formen part de la Xarxa DIVO

Diverses entitats de la comarca que atenen persones amb discapacitat han creat la Xarxa DIVO, un espai per reordenar i planificar coordinadament els serveis del territori i crear un espai d'orientació únic per a les persones que acaben l'etapa escolar. D'aquesta manera, les entitats que treballen donant serveis a persones amb discapacitat intel·lectual al Vallès Oriental estableixen xarxes de col·laboració i reforcen les demandes del sector.

Aquest grup neix de la necessitat comuna de disposar d'una planificació que cobreixi totes les necessitats del cicle vital de qualsevol persona amb discapacitat intel·lectual del Vallès Oriental, optimitzant recursos i fent aflorar aquells casos que són invisibles i que tard o d'hora necessitaran algun recurs.

La Xarxa DIVO està integrada per Afadis Baix Montseny, Apadis, Apindep Ronçana, la Fundació Acció Baix Montseny, la Fundació Privada Vallès Oriental (FVO), GrupDem i Viver de Bell-lloc, i compta amb el suport de l'Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de Mollet i el centre d'educació especial Montserrat Montero. El grup vol fomentar el treball en xarxa coordinant esforços, però mantenint la idiosincràsia de cada entitat.

La xarxa farà una planificació conjunta de les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual del territori; promourà l'atenció integral de les persones al llarg de la seva vida d'acord amb les seves necessitats i el seu cicle vital; i treballarà coordinadament amb les administracions públiques per crear els serveis i recursos necessaris per a aquestes persones. També orientarà les persones amb discapacitat i les seves famílies a l'hora d'accedir als serveis més adients i promourà els estudis, projectes, jornades, investigacions i altres activitats per oferir un servei integral a les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

Servei d'orientació

Les entitats van ser rebudes fa unes setmanes per la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, per comentar la situació actual de l'atenció a la discapacitat intel·lectual al territori. El grup també vol promoure un estudi de població i de les necessitats de la comarca per ubicar totes les persones que en aquests moments són a casa. L'estudi ha de servir per crear un servei d'orientació en format de finestreta única que atengui les persones que acaben la seva etapa escolar i les seves famílies.

Edicions locals