L'Ajuntament convida la ciutadania a reflexionar sobre el Mollet del futur

El govern municipal impulsa un procés participatiu amb el nom 'Mollet, el teu barri'

Societat

L'Ajuntament convida la ciutadania a reflexionar sobre el Mollet del futur
L'Ajuntament convida la ciutadania a reflexionar sobre el Mollet del futur

L'Ajuntament de Mollet ha engegat un procés participatiu amb què convida la ciutadania a reflexionar sobre com ha de ser la ciutat del futur en època postpandèmica, una etapa "plena de canvis i transformacions". Els debats s'estendran a tots els barris i es tancaran al juny.

Aquest 2022, el govern municipal ha tirat endavant el cicle Diàlegs per a la transformació de les ciutats, una sèrie de taules rodones que, de la mà d'experts, han tractat temes com la recuperació econòmica, l'atenció a les persones i la mobilitat entre altres i el repte que suposen tots aquests àmbits en la societat del futur.

Ara, l'executiu local pretén fer un pas més en aquesta reflexió, que vol traslladar a la ciutadania amb debats a tots els barris de Mollet, uns debats que "han de tenir una mirada llarga, qüestionar-nos si els models que estem fent servir en l'actualitat són els idonis", explica l'alcalde, Josep Monràs, qui assegura: "No volem condicionar el debat, però pretenem que vagin més enllà de les propostes d'actuacions concretes. Per exemple, no debatrem si cal posar unes plaques solars a un equipament o altre, la intenció en aquest cas seria parlar del model energètic de la ciutat", detalla l'alcalde.

Com explicava Raúl Broto, coordinador de l'Àrea de Govern Obert, Desenvolupament Econòmic i Innovació del govern, el debat s'articularà en tres àmbits estratègics: serveis a les persones i comunitat; espais i medi ambient, i treball i oportunitats. Les vies per participar-hi seran diverses. D'una banda, s'ha obert el web molletelteubarri.cat, a través del qual es poden fer aportacions telemàtiques mitjançant whatsapp o amb la plataforma Decidim Mollet. Una altra de les fórmules és la presencial per mitjà dels tallers de proximitat que es faran a tots els barris de Mollet i dels punts d'informació mòbils que s'habilitaran a espais ciutadans com el mercat.

El procés s'inicia aquesta setmana amb la posada en marxa del web i la campanya informativa. El pròxim 4 d'abril es recuperarà l'espai L'alcalde a prop teu de manera presencial amb una trobada a La Marineta a les 19 h, en què Monràs explicarà el projecte. Entre el 4 d'abril i el 4 de juny es farà la recollida d'aportacions ciutadanes, que s'avaluaran i analitzaran per comunicar-les en una nova sessió de L'alcalde a prop teu, que es farà el 21 de juny.

D'altra banda, i per incentivar la participació, el web molletelteubarri.cat oferirà una galeria fotogràfica d'imatges antigues de Mollet que podran aportar la ciutadania i que s'aniran penjant per barris.

Edicions locals