El foment de la transparència i les 'fake news', posen punt final al cicle 'Diàlegs per a la transformació de les ciutats'

La sessió la van seguir un centenar de persones a través del canal de Youtube de l'Ajuntament

Societat

Última sessió del cicle Diàlegs per a la transformació de les ciutats
Última sessió del cicle Diàlegs per a la transformació de les ciutats | Aj. Mollet

L’Ajuntament de Mollet del Vallès va acollir ahir a la tarda la quarta i última sessió dels Diàlegs per a la transformació de les ciutats. Un cicle que de conferències que tenia com a objectiu reflexionar sobre el paper de les ciutats en el futur arran de l’impacte que ha tingut la COVID-19. En aquesta darrera sessió el debat va girar entorn de les ciutats democràtiques i governs transparents i va ser seguit en directe per prop d’un centenar de persones a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.

La conferència va comptar amb la participació de Xavier Buzón, segon tinent d’alcalde i regidor coordinador de l’àrea de Modernització i Qualitat de Serveis de l’Ajuntament de Mollet del Vallès; Olinda Ania, Subdirectora de Transparència i Dades Obertes del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya, i Sergio Sangiao, coordinador de Maldito Dato a Maldita.es.

La xarrada va servir per debatre sobre quines maneres es pot fomentar la confiança política i com això es relaciona amb la transparència i la participació ciutadana. En aquest sentit, Olinda Ania va destacar que “la confiança s’ha de cultivar, cuidar i alimentar. Els poders públics han de dur a terme polítiques clares de govern obert i transparència”.

Per la seva banda, Xavier Buzón afegia que “la participació ciutadana és sinònim d’intel·ligència col·lectiva i només es pot dur a terme amb voluntat política i a Mollet tenim aquesta voluntat política”. El segon tinent d'alcalde també va destacar que Mollet compte des de fa anys amb un model de participació ciutadana multinivell i va posar com a exemple de transparència i dades obertes la plataforma digital On van els meus impostos.
 
Durant la sessió també es va abordar la desinformació i els interessos que hi ha darrere les ‘fake news’. En aquest sentit, Sergio Sangiao va apuntar que “d’una banda, es vol influir sobre l’opinió pública i de l’altra es persegueix un interès econòmic”.

Edicions locals