Pere Aragonès: "Són encara unes xifres modestes, però totes vosaltres esteu obrint camí"

El president va lliurar els diplomes a la nova promoció de bombers i bomberes de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya a Mollet

Societat

Pere Aragonès: "Són encara unes xifres modestes, però totes vosaltres esteu obrint camí"
Pere Aragonès: "Són encara unes xifres modestes, però totes vosaltres esteu obrint camí" | Jordi Bedmar

Mollet del Vallès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va presidir dijous, acompanyat del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, el lliurament de diplomes de la 23a promoció del curs de formació bàsica per a bombers i bomberes de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet. 

En aquesta ocasió, 18 dels 246 alumnes que han finalitzat el curs són dones, un 7,3% del total, amb la qual cosa és la major promoció en nombre de bomberes de la història.

“Són encara unes xifres modestes, però totes vosaltres esteu obrint camí, s’estan trencant estereotips”, remarcava el president.

“Ens vam comprometre a feminitzar progressivament els cossos de seguretat i emergències i som en el bon camí”, assegurava el president, qui també va reivindicar la importància d’aquesta feminització “per crear un cos que cada vegada s’assembli més a la societat que ha de servir i, per tant, sigui un cos millor”.

Per la seva banda, el conseller Elena va celebrar amb “alegria i molta emoció” l’acte de lliurament de diplomes: “Avui es compleix un dels vostres somnis: convertir-vos en membres del cos dels Bombers de la Generalitat”.

El titular d’Interior també va destacar que “es necessiten més membres i més mitjans per donar un servei eficaç”. “El Departament d’Interior hi serà amb recursos, dedicació i compromís”.

Més dones als cossos

El nombre de dones a la plantilla del cos de Bombers de la Generalitat és d’un 2% i, en els darrers 10 anys, la mitjana de dones graduades del curs de formació bàsica s’havia situat en un 4,4%.

En aquest sentit, el Departament d’Interior va anunciar a principis d’any la decisió de fer una reserva de places per a dones d’entre el 25 i el 40% en les futures convocatòries d’accés al cos de Bombers, així com de Mossos d’Esquadra i Agents Rurals. 

Edicions locals