La iniciativa 'El llonguet solidari' recapta 7.906 euros per a la investigació del càncer infantil

En la campanya, que es va celebrar els dies 11, 12 i 13 de febrer, van participar forners de Mollet i Sant Fost

Societat

La iniciativa 'El llonguet solidari' recapta 7.906 euros per a la investigació del càncer infantil
La iniciativa 'El llonguet solidari' recapta 7.906 euros per a la investigació del càncer infantil | Polseras Candela

La iniciativa El llonguet solidari, impulsada per l'Associació Polseres Candela i els forners artesans entre els quals el Forn Prat i la Fleca Llargués, de Mollet i el Forn Corbalan, de Sant Fost, ha recaptat 7.906 euros per a la investigació del càncer infantil.

La campanya es va celebrar els dies 11, 12 i 13 de febrer i els establiments participants van destinar l’import de la venda del llonguet, al preu habitual, a Polseres Candela.

"A tots els solidaris que aquell cap de setmana van esmorzar, van menjar o van berenar llonguets, als gremis que ens van donar suport i  tots els forns que ens han donat el seu treball i el 100% de la venda en llonguets", agraïen des de l'associació un cop coneguda la xifra de la recaptació.

“Els forners ens han ajudat a continuar investigant el càncer infantil amb la donació íntegra de la seva venda durant els tres dies que va durar la campanya, i nosaltres volem donar visibilitat al seu dur treball artesà que ens garanteix a tots la millor qualitat”, afegien.

L'entitat va tancar la campanya convidant als flequers i gremis participants a una visita a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on Emma Perrier, de l’Obra Social Infància SJD, els va mostrar el treball que es realitza en el laboratori de recerca en onco-hematologia pediàtrica.

La visita va comptar amb la presència de Carles Cotonat, secretari del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona; Ivette Prat, del Forn i Pastisseria Prat de Mollet del Vallès, i Xavier Pàmies, del Gremi de Forners de Reus i Baix Camp.

La Campanya continua activa al web

Polseres Candela és una entitat sense ànim de lucre que col·labora amb l’hospital Sant Joan de Déu per recaptar fons per a la investigació contra el càncer infantil i potenciar la creació d’un equip concret d’investigació a l’hospital.

Tot i que la campanya de venda del Llonguet Solidari se centralitzava en aquests tres dies del mes de febrer, aquesta continuarà activa a la web de l’associació per tal que es puguin fer aportacions addicionals. Es pot consultar el llistat de les fleques participants en el web de Polseres Candela.

Edicions locals