Mollet reivindica la Tercera República espanyola

El 14 d'abril d'enguany es compliran 91 anys de la proclamació de la Segona República

Política

Entitats molletanes reivindiquen la Tercera República espanyola
Entitats molletanes reivindiquen la Tercera República espanyola

Amb motiu de la celebració dels 91 anys del 14 d’abril del 1931, quan es va proclamar la II República Espanyola, Mollet viurà diversos actes commemoratius.

D'una banda, el col·lectiu Mollet per la 3a República, que aplega diverses sensibilitats republicanes de la ciutat per aconseguir un ambient unitari entorn de la causa republicana, organitzarà diumenge 10 d'abril un acte a la plaça de la República.

Un cop superades les principals limitacions imposades per les restriccions sanitàries de la pandèmia, l’entitat planteja "un acte senzill però alhora variat i atractiu". La convocatòria començarà a les 11.30 h amb la benvinguda als assistents i una selecció de moments de l’espectacle Homenatge a Rubianes, a càrrec de  l’actor molletà Ferrán Jimenez. Posteriorment, continuarà la reivindicació cultural amb una lectura de poemes de Miguel Hernández, emblemàtic poeta republicà del qual aquests dies es feien 80 anys de la seva mort. Després es llegirà un manifest preparat per l’ocasió i finalment tindria lloc l’habitual ofrena floral a la bandera republicana a la placa que assenyala la plaça de la República. Per acabar l’activitat, els assistents gaudiran d’un vermut republicà. "La reivindicació de la República té, a cada any que passa, més sentit que mai. Amb una corona espanyola en hores baixes i en temps globals de guerra, la causa republicana representa la justícia social i la pau", consideren des del col·lectiu.

D'altra banda, també el 10 d'abril, però en aquest cas a la Rambla, altres col·lectius i partits de les comarques del Vallès Oriental i Occidental, sota el nom El Vallès per la Tercera República, organitzen a les 12 h un acte commemoratiu amb poesia, música i la lectura d'un manifest. Una de les accions que estan organitzant aquest col·lectiu és la consulta popular que es preveu fer al maig sobre monarquia o república a nivell estatal.

Edicions locals