Al Huda demana poder usar el seu local d'avinguda Badalona per a les pregàries del Ramadà

La comunitat musulmana planteja aquesta alternativa de manera "excepcional" per acollir les oracions multitudinàries del mes sagrat

Societat

La comunitat musulmana Al Huda ha demanat a l'Ajuntament de Mollet que els deixi utilitzar el local de la seva propietat de l'avinguda Badalona "de manera excepcional" per poder fer les pregàries durant el Ramadà.

El passat 2 d'abril va començar el mes sagrat dels musulmans, que s'allargarà fins al 2 de maig. Les multitudinàries trobades per a l'oració fan que el centre de culte d'Al Huda al carrer Sant Ramon quedi petit per acollir tots els fidels. "No hi ha prou espai per a tots els membres de la comunitat i molts membres no poden participar en la celebració, especialment les dones i els nens, que es veuen més afectats per la
manca d'espai", explica Ahmed Balghouch, portaveu de la comunitat.

Per aquest motiu, la setmana passada Al Huda demanava, com en anys anteriors, que l'Ajuntament cedís un espai a la comunitat per poder celebrar les oracions del Ramadà, que en la pregària del vespre pot arribar a aplegar unes 300 persones. La resposta municipal, però, és que, en les dates demanades, l'Ajuntament "no disposa de cap espai cobert, ni de cap terreny que permeti muntar les infraestructures necessàries per atendre els requeriments necessaris per a aquest esdeveniment".

Compartir espai, l'alternativa

L'opció que ha proposat l'Ajuntament a Al Huda és que comparteixi l'espai de pregària durant el Ramadà amb l'altre col·lectiu musulmà de la ciutat, la Comunitat Islàmica Mollet amb qui l'Ajuntament ha arribat a un acord per habilitar i equipar la nau municipal de l'antiga Lefa. 3. "Els responsables de la Comunitat Islàmica
Mollet, han manifestat que l’espai que ells gestionaran està obert a qualsevol persona que vulgui assistir a les pregàries del Ramadà", indiquen des de l'Ajuntament. Ahmed Balghouch, però, descarta aquesta possibilitat. "Les comunitats són diferents, cadascuna té el seu programa i les seves activitats i maneres de fer. No ens podem barrejar", opina el representant d'Al Huda.

Davant aquesta situació, Al Huda ha proposat a l'Ajuntament que permeti que la comunitat celebri el Ramadà al local de l'avinguda Badalona, que van recuperar el passat mes de febrer després d'anys precintat. "Nosaltres tenim aquest espai propi i el podríem utilitzar sense necessitat que l'Ajuntament ens hagi de cedir cap espai", diu Ahmed Balghouch, qui remarca: "Ja sabem que no és un centre de culte però demanem utilitzar-lo durant el Ramadà, de manera excepcional".

En els últims anys, la comunitat musulmana havia celebrat les oracions del Ramadà en un espai amb una carpa que s'habilitava al pati de l'Escola Sant Jordi.

 

Edicions locals