El Consell Municipal dels Infants demana al Ple mesures per fomentar el reciclatge a Mollet

Entre les propostes, demanen organitzar sortides als espais verds de la ciutat per netejar-los i fer una festa del reciclatge amb la participació de totes les escoles

Societat

Ple del Infants
Ple del Infants | Aj. Mollet

Els 27 regidors i regidores del quinzè Consell Municipal dels Infants de Mollet del Vallès (CIM), en representació dels nens i nenes de 5è i 6è de primària de totes les escoles de la ciutat, van donar a conèixer en el Ple dels Infants, celebrat diumenge, les seves propostes i conclusions dirigides a potenciar el reciclatge a Mollet. La jornada també va servir per posar sobre la taula les mesures que caldria prendre per millorar la gestió dels residus en els centres escolars de la ciutat.

Després de debatre entre totes les escoles més de 80 iniciatives, el CIM va proposar al Ple, crear un racó del reciclatge en el qual es podria facilitar la separació dels residus i fer diferents tallers i activitats sobre la gestió dels residus a les escoles o centres cívics del municipi, adreçades a infants, joves, famílies o ciutadania en general, per tal d’educar i conscienciar més.

També van suggerir sortides a espais verds de la ciutat, Gallecs i Pinetons, un cop al trimestre amb l’objectiu de recollir residus i netejar entorns naturals locals. Així mateix, van demanar revisar on estan ubicades les papereres del municipi, per garantir l’accessibilitat de tots els ciutadans i ciutadanes independentment de la seva diversitat funcional.

Entre les propostes també van fer la petició de què es continuï reforçant la mobilitat sostenible com per exemple l’ús de bicicletes, patinets elèctrics i transport públic. Per últim, van recomanar fer la festa del reciclatge, en què totes les escoles poguessin participar activament amb tallers i activitats sostenibles, destinades a tots els públics.

El regidor d’Educació, Raúl Broto, va ser l'encarregat de donar la benvinguda als joves regidors i regidores i els va recordar que “el CIM és un projecte que apropa la democràcia a l’alumnat així com els permet conèixer més a prop tant Mollet com l’Ajuntament”.

Per la seva banda, l’alcalde Mollet del Vallès, Josep Monràs, va agrair a l’alumnat “el vostre compromís i la vostra implicació. Mirarem de portar les vostres propostes a terme per tenir una ciutat més neta i més endreçada”.

Més de 600 participants

Al CIM d’enguany hi van participar els alumnes de 5è o 6è de primària de totes les escoles públiques i concertades de Mollet, a més de l’Escola d’Educació Especial Can Vila.  En total, uns 620 infants han debatut les propostes que els seus representants han donat a conèixer diumenge al Ple.
 
A marge de l’encàrrec concret d’enguany, els 27 regidors i regidores van destacar durant el Ple l’existència d’una iniciativa com el CIM, ja que, segons van argumentar, els dona l’oportunitat de participar en el dia a dia de la seva ciutat i que les seves opinions i punts de vista siguin escoltats, aprendre com és un ajuntament, com funciona i què vol dir tenir un càrrec polític amb la responsabilitat i el compromís que implica o saber com funciona un procés electoral.

El CIM es va crear l’any 2005 i és l’òrgan a través del qual els més joves aprenen els processos democràtics exercint el seu dret a participar, a expressar les seves idees i a proposar accions concretes per ajudar a transformar la ciutat.  

Edicions locals