Tornen les trobades presencials amb la ciutadania, 'L'alcalde a prop teu'

En la primera sessió, que es va celebrar aquest dimarts a La Marineta, el batlle molletà va donar a conèixer els set 'grans projectes' de la ciutat

Societat

Tornen les trobades presencials amb la ciutadania, 'L'alcalde a prop teu'
Tornen les trobades presencials amb la ciutadania, 'L'alcalde a prop teu'

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, va reprendre aquest dimarts a la tarda les trobades presencials amb la ciutadania L'alcalde a prop teu. Durant l'acte, que va servir per donar el tret de sortida al nou projecte de reflexió i participació ciutadana Mollet, el teu barri, el batlle molletà va donar a conèixer a la setantena de molletans i molletanes aplegats al Centre Cultural La Marineta, els set grans projectes de ciutat del govern.

"Aquesta trobada que feia temps que no podíem fer presencialment, sí que l'hem pogut fer des de les plataformes", exposava l'alcalde a l'inici de la seva intervenció, qui recordava en aquest sentit que "una part fonamental de la política és ser proper a la gent, al carrer i a les entitats".

"La ciutat és un espai de colors, formes i pensaments i el que hem de trobar són els objectius comuns perquè vagin en la direcció de crear oportunitats pels molletans i les molletanes", afegia el batlle abans de començar a exposar els projectes prioritaris pel govern de la ciutat.

Projectes de mobilitat, urbanisme i educació

Monràs qui també remarcava que l'Ajuntament de Mollet "ha posat 3 milions d'euros a disposició de les famílies i els sectors més atacats per la Covid", assenyalava davant la ciutadania que: "Estem en una situació molt canviant, el que vam pensar a l'inici de la legislatura ha canviat molt amb la Covid, la guerra a Ucraïna..., però soc dels que penso que de les dificultats poden sorgir oportunitats".

En aquest sentit, va posar sobre la taula la reurbanització d'El Calderí -amb 1.300 nous habitatges projectats, més de 95.000 m² de noves zones verdes i 94.000 m² d’equipaments - com un dels "grans projectes" de ciutat. Assegurant al mateix temps, que Els Pinetons i Gallecs seguiran sent zona protegida, tal com estableix el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM):  “No es construeix ni un pam més. Pinetons serà sent una gran zona verda de gaudi ciutadà com ho és ara, el que sí que tindrem al costat de l’Hospital, en uns terrenys propietat de la Generalitat, és una nova escola universitària d’infermeria”, deia Monràs. 

Altres projectes que l'alcalde va destacar davant la ciutadania són la remodelació de l’estació de Renfe Mollet-Sant Fost, que comporta una inversió de 6 milions d’euros i la reurbanització de la zona més propera, amb la creació d’una gran plaça que portarà el nom d’Anna Bosch, la primera alcaldessa democràtica.
 
Els dos últims projectes desgranats per Monràs van ser les obres de la rotonda de La Vinyota i la construcció del  nou edifici de l’Institut Mollet.

Exposició del pressupost 2021

En l'acte, Monràs va estar acompanyat pel regidor de Participació, Raúl Broto, qui va ser l’encarregat de presentar el projecte i per la regidora d’Economia, Mireia Dionisio, qui va explicar el pressupost municipal, que puja a gairebé 73 milions d’euros, amb unes inversions de 4,5 milions, als quals cal afegir els 2,1 milions per a 4 actuacions que els fons Next Generation ja els ha concedit.
 
Per finalitzar la trobada es va obrir un torn de preguntes amb la ciutadania que va assistir a la Marineta en aquest retorn a la presencialitat de L'alcalde a prop teu.
 

Edicions locals