Les associacions veïnals presentaran un POUM alternatiu al de l'Ajuntament

La iniciativa de la FAAVM neix de la indignació per la "falta de participació ciutadana" i l"'opacitat" en el redactat de la proposta del POUM

Societat

La federació d’associacions veïnals de Mollet FAAVM presentarà un POUM alternatiu al de l’Ajuntament, que aprovava el document urbanístic de manera inicial el juliol amb els vots de l'equip de govern de PSC i Podem i el suport de Cs i Junts (PDeCAT).

Sota el lema Quin  Mollet volem?, la FAVM inicia un calendari que durarà un any amb taules de debat amb experts, obertes a tota la ciutadania i amb la presència d'entitats d'interès en les diferents àrees. "Serà un POUM participatiu, que recollirà la voluntat de la ciutadania, i que es preveu estarà llest al maig del proper any", apunten des de la federació.

El diàleg es durà a terme organitzat per temes d’interès: habitatge, mobilitat, sanitat, medi ambient, equipaments, comerç i sostenibilitat econòmica.

La iniciativa de la FAVM neix de la "indignació" pel que consideren falta de participació ciutadana i l'"opacitat" en el redactat de la proposta del POUM, que s'ha aprovat sense consens.

"Creiem que no podem deixar passar aquesta oportunitat, cal fer una proposta participativa del model de ciutat del futur que respongui a la voluntat popular i no perpetuï males praxis de l'equip de govern, per exemple: excloure deliberadament el sector del Calderí, o permetre sense cap consulta prèvia noves edificacions en zones verdes consolidades de la ciutat o afectant el PEIN de Gallecs", apunten des de la junta de la FAVM.

La FAVM no ha estalviat crítiques de com s'han dut a terme les coses des de l'equip de govern actual pel que fa al redactat del projecte presentat i a l'aprovació inicial. "S'ha fet un POUM d’esquenes a la ciutat, sobretot tenint en compte que, per aquest mateix motiu de manca de participació i transparència, els anteriors POUM ja van ser tombats en tribunals", critiquen. "Volem evitar repetir els enormes costos que va tenir per la ciutat, tant a nivell econòmic com en el desenvolupament normal de planificació urbana, l’haver hagut d’improvisar una norma transitòria sobre un POUM anterior que ja estava desfasat", apunten els representants veïnals. 

La finalitat d'aquesta campanya és crear un document "molt més acurat que aporti llum sobre quin Mollet volem", diuen des de la FAVM, un document que volen presentar al govern sorgit de les pròximes eleccions municipals de 2023.

Edicions locals