Adif destina 3,4 milions a reformar el sistema d'electrificació de la via entre Granollers i La Sagrera

L'Administrador d'Infraestructures ha adjudicat el contracte d'obres a l'empresa Lantania

Societat

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) de l'Estat ha adjudicat, amb un pressupost de 3.468.338 euros (IVA exclòs), els treballs de tractament integral de la línia aèria del sistema d'electrificació de la via del tram La Sagrega - Mollet del Vallès - Granollers, a la línia d'ample convencional de Barcelona a Portbou.

El contracte s'ha adjudicat a l'empresa Lantania, que té un termini estimat d'execució de les obres d'1 any. L'objectiu de l'actuació, inclosa al pla de Rodalies, és dotar les instal·lacions de nous equipaments per augmentar la fiabilitat, durabilitat i disponibilitat de les instal·lacions essencials per garantir la qualitat de l'explotació ferroviària.

A més, les obres permetran racionalitzar les necessitats de manteniment i reduir la probabilitat d'incidències relacionades amb el sistema d'electrificació en un tram amb molta densitat de circulació, sobretot de les línies R2 nord i R11 de Rodalies.

Les operacions es faran en un tram de 19 quilòmetres aproximadament, entre la sortida de l'estació de Sant Andreu Comtal i l'entrada de la de Granollers-Centre, passant per Montcada i Reixac, Mollet-Sant Fost i el túnel de Montmeló.

Les feines s'executaran en els diferents elements del sistema d'electrificació i inclouran la neteja del 50% dels massissos, la renovació d'equips, la regulació de l'alçada de la catenària i el muntatge de pòrtics i pals, i de conjunts atirantats i seccionaments. També s'implantaran mesures com les proteccions antiescalada als pals i d'antirobatori de les contrapeses.

Edicions locals