Moren sis cadells de gos acabats de néixer abandonats en un contenidor a Mollet

Els Mossos investiguen l'abandonament d'un total de vuit que van ser trobats a punt de morir

Societat

Moren sis cadells de gos acabats de néixer abandonats en un contenidor a Mollet
Moren sis cadells de gos acabats de néixer abandonats en un contenidor a Mollet

Mollet del Vallès

Els Mossos d'Esquadra estan investigant l'abandonament de vuit cadells de gos que van ser trobats diumenge a la nit en un contenidor a Mollet. Dels vuit trobats, a hores d'ara només n'han sobreviscut dos.

Segons han explicat els Mossos, un ciutadà hauria trobat els cadells a un contenidor. La patrulla de Mossos de la comissaria de Mollet va comprovar que hi havia vuit cadells, set mascles i una femella, amb menys d'una setmana de vida i encara amb el cordó umbilical penjant. A causa de les baixes temperatures d'aquella nit, en què el termòmetre va arribar a situar-se a només un grau positiu, els animals estaven molt freds i en molt mal estat i bruts i amb puces.

Els agents van portar els cadells a la clínica Veteralia Movet, de l'avinguda Burgos, un dels centres concertats per la Generalitat i amb servei d'urgències 24 hores. Allà els professionals de la clínica van fer una atenció d'urgència i van ingressar els cadells i els van mantenir a la incubadora. "El primer que s'havia de fer era que agafessin temperatura perquè es regulessin i poguéssim començar a donar-los de menjar", explica la Cristina Moliner, treballadora de Movet i voluntària a la protectora Vallès Natura. Durant aquests dies, treballadors de la clínica i voluntaris de protectores han tingut alguns dels cadells a casa per intentar-los recuperar. "Tenien entre dos i quatre dies i fer-se càrrec d'animals tan petits no és fàcil, se'ls ha de donar biberó i, a més, sembla que eren cadells immadurs", indica Moliner. Tot i les atencions, els cadells han patit complicacions i ja n'han mort sis dels vuit trobats. Aquest divendres, un es trobava ingressat a la clínica i un altre semblava més recuperat, tot i que, segons Moliner, fins que no tenen un mes o mes i mig la mortalitat en les camades és habitual.

En cas que es recuperin totalment, en unes setmanes, s'iniciarà el procés per a l'adopció dels cadells, en què també col·labora la protectora de Parets del Vallès. Per la seva part, els Mossos investiguen les circumstàncies de l'abandonament.

 

Edicions locals