L'Ajuntament aprova el projecte de reforma del pavelló de Riera Seca

Amb un cost de gairebé un milió d'euros és una de les inversions destacades del pressupost d'enguany

Societat

L'Ajuntament aprova el projecte de reforma del pavelló de Riera Seca
L'Ajuntament aprova el projecte de reforma del pavelló de Riera Seca

L'Ajuntament de Mollet ha aprovat la primera part del projecte de reforma del pavelló de la Riera Seca per un import de 994.000 euros (IVA inclòs). Aquesta actuació és una de les destacades del capítol d'inversions del pressupost municipal d'enguany.

La ja anunciada fa mesos reforma del pavelló ha fet un pas endavant. El govern municipal aprovava divendres inicialment el projecte de la primera fase de la reforma, que es troba en exposició pública durant 15 dies per a possibles al·legacions.

En aquesta primera fase, es preveu fer l'actuació per remodelar la pista esportiva amb el canvi de paviment, els murs laterals i el canvi de les grades perimetrals. També se substituiran les finestres de les façanes sud-oest i nord-est i es canviarà l'enllumenat interior, que serà amb llums leds. Per acabar, es construirà un fals sostre i s'impermeabilitzarà la coberta, on s'obriran claraboies perquè hi entri la llum natural.

Totes aquestes actuacions tenen un pressupost de 994.000 euros (IVA inclòs) i un cop quedi aprovat el projecte de manera definitiva es farà la licitació per adjudicar a alguna empresa constructora. Segons explica la regidora de de Projectes Urbans i Obra Pública, Mireia Dionisio, la previsió és "poder adjudicar les obres perquè els treballs, que tenen una durada prevista d'uns tres mesos, es puguin fer durant aquest estiu".

Aquesta seria la part inicial de la primera fase d'obres que també inclou una ampliació del pavelló per la banda a tocar del parc de les Pruneres. Aquesta ampliació ha de permetre, d'una banda, la instal·lació d'un ascensor per fer accessible l'equipament i l'ampliació del local social. En aquest cas, la redacció del projecte ja s'ha adjudicat i la previsió és que les obres comencin a la tardor.

Tres fases més d'obres

La remodelació de l'equipament serà integral i comptarà amb tres fases més d'obres. La segona fase preveu el revestiment de la façana exterior i la instal·lació de plaques fotovoltaiques i la tercera i quarta fase actuarà en la part soterrània on es remodelaran els vestidors.

El pavelló de la Riera Seca es va començar a construir l'any 1980. Durant aquests més de 40 anys s'hi han anat fent algunes actuacions, però l'estat de degradació actual ha fet que "requereixi una intervenció d'actualització. Cal una posada al dia per donar compliment a les normatives relatives a seguretat d'estructura, contra incendis i d'utilització, així com les relatives a l'eficiència energètica", apunta l'informe tècnic.

 

 

Edicions locals